ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν. ΦΘ/ΔΑΣ "ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ"


Την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας του νομού Φθιώτιδας, ως άμεσο απότοκο των επιλογών της μνημονιακής κυβερνητικής τρόικας που φαίνεται πώς μεθοδεύει μέσω των περικοπών στη δημόσια Υγεία, εκτός από την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την πλήρη εξόντωσή του, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Αλέξανδρο Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος στο νομό Φθιώτιδας, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «οι ελλείψεις του μοναδικού νοσοκομείου της περιοχής σε κλινικές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πλήττουν σε τέτοιο βαθμό την εικόνα του νομού» που «την κάνει να προσομοιάζει με τριτοκοσμική επαρχία».

«Η εύρυθμη λειτουργία της μοναδικής νοσοκομειακής μονάδας αλλά και τον εξακτινωμένων Κέντρων Υγείας στο νομό κρίνεται επιτακτική», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το, εάν είναι έτοιμος «να φέρει τις όποιες ποινικές ευθύνες, προκύψουν για το θάνατο πολιτών λόγω της μειωμένης παροχής υπηρεσιών υγείας».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ
ΘΕΜΑ : ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ



Κύριε Υπουργέ,
Η μνημονιακή κυβερνητική Τρόικα φαίνεται να μεθοδεύει εκτός από την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και την πλήρη εξόντωσή του, μέσω των περικοπών στη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα στις μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τα γνωστά Κέντρα Υγείας της περιφέρειας.
Ο Νομός Φθιώτιδας, ένας Νομός με έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο και ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις από την έδρα της Περιφέρειας, αριθμεί μία νοσοκομειακή μονάδα. Στην ήδη δυσχερή προσβασιμότητα των κατοίκων της Περιφέρειας, (λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων) στο μοναδικό Νοσοκομείο της περιοχής, έρχεται σήμερα να προστεθεί η υποβάθμιση και πρακτικά το σφράγισμα των Κέντρων Υγείας του Νομού.
Όπως με ενημερώνει η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του Νομού Φθιώτιδας το ήδη υπάρχον νοσοκομείο της περιφέρειας έχει σοβαρές ελλείψεις σε κλινικές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα η εικόνα της Φθιώτιδας στο χώρο της υγείας να προσομοιάζει με τριτοκοσμική επαρχία.
Ο Νομός Φθιώτιδας διασχίζεται σε όλο το μήκος του, από τον υπό κατασκευή οδικό άξονα ΠΑΘΕ και έχει θρηνήσει και θρηνεί καθημερινά θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Συνεπώς κρίνεται επιτακτική η εύρυθμη λειτουργία της μοναδικής Νοσοκομειακής μονάδας στο Νομό αλλά και των εξακτινωμένων Κέντρων Υγείας που παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες υγείας και σώζουν ζωές.
Άλλωστε, και οι Φθιωτείς όπως και όλοι οι Έλληνες μέσω των εισφορών τους στον κλάδο της Υγείας απαιτούν ανταποδοτικότητα και σεβασμό στο δικαίωμα της ανθρώπινης ζωής.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1.Για ποιο λόγο προχωράτε στην υποβάθμιση της μοναδικής νοσοκομειακής μονάδας στο Νομό αλλά και των Κέντρων Υγείας, σε σχέση με την απαίτηση των πολιτών για ανταποδοτικότητα των εισφορών τους;
2.Είστε έτοιμος να αναλάβετε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις αποφάσεις σας, λόγω των θανάτων που θα οφείλονται στην μειωμένη παροχή υγείας;
3.Από τον κατάλογο των θυμάτων των μνημονιακών Κυβερνήσεων δεν εξαιρούνται και δεν λησμονούνται οι 3.500 αυτόχειρες συμπατριώτες μας. Πόσα ακόμη θύματα άμεσα ή έμμεσα θα θρηνήσει ο τόπος μας, στο βωμό της μνημονιακής αδιαλλαξίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου