ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗΣ ΧΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ


«ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΣΩ ΣΕ ΚΩΜΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑΣ ΕΝΣΗΜΩΝ»
  
Την κραυγή απόγνωσης αλλά και τις σοβαρές καταγγελίες αγανακτισμένης Χιώτισσας, που με επιστολή της προς το Εργατικό Κέντρο Χίου, ζητά απελπισμένα βοήθεια σχετικά με την ασφαλιστική της κάλυψη, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 Η Χιώτισσα καταγγέλλει κυκλώματα αγοραπωλησίας ενσήμων, που όπως επισημαίνει «πάντα συμβαίνει αυτή την εποχή» και τονίζει πώς «αυτό που την ενδιαφέρει είναι ότι ο ελαιοχρωματιστής σύζυγός της, αν πέσει από τη σκαλωσιά είναι ανασφάλιστος, αλλά και εκείνη που αν δεν βάλει ινσουλίνη, θα ταξιδέψει σε τόπους χλοερούς».

«Γνωρίζετε ότι το ΙΚΑ ελέγχει τις καινούριες οικοδομές, όπου αναγκαστικά αγοράζονται ένσημα, μερικά για τους εργάτες, ενώ τα υπόλοιπα μοσχοπουλιούνται σε όσους μπορούν να τα αγοράσουν;» ερωτά η αγανακτισμένη Χιώτισσα και τονίζει πώς «οι αρμόδιες αρχές ούτε καν υπολογίζουν την ύπαρξή τους».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Τ. Κώσταλος, σε διαβιβαστικό σημείωμα προς το αρμόδιο Υπουργείο, υπογραμμίζει ότι «σε αυτές τις άγριες στιγμές που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός», το κράτος «οφείλει να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, σαν ελάχιστη ομπρέλα προστασίας από την απελπισία και την απόγνωση».

«Προτίθεστε να πιέσετε τη Διοίκηση του ΙΚΑ ώστε να διατάξει προανάκριση ή Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων που βαρύνουν υπαλλήλους της υπηρεσίας;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την «αναστολή του Ν.3655/08, προκειμένου να παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗΣ ΧΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ»

Κύριε Υπουργέ,

Σας προωθώ άνευ περαιτέρω σχολίων, την κραυγή απόγνωσης αγανακτισμένης Χιώτισσας, που με επιστολή της προς το Εργατικό Κέντρο Χίου, ζητά απελπισμένα βοήθεια σχετικά με την ασφαλιστική της κάλυψη.

Στην επιστολή της η συντάκτρια αναφέρει τα εξής:

«Πρόεδρε, ο άνδρας μου είναι ελαιοχρωματιστής, με 8 μήνες δουλειάς έχει 61 ένσημα και δεν έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, πιστεύω ότι γνωρίζετε το αλισβερίσι που γίνεται με την αγοραπωλησία ενσήμων κάθε τέτοια εποχή. Με ενδιαφέρει ο άνδρας μου που αν πέσει από τη σκαλωσιά είναι ανασφάλιστος, κ’ εγώ, που αν δε βάλω ινσουλίνη θα ταξιδέψω σε τόπους χλοερούς. Ελπίζω ότι γνωρίζετε το γεγονός ότι όταν κάνουν φρεσκαρίσματα και μερεμέτια δεν ασφαλίζονται.

Όπως ελπίζω να γνωρίζετε ότι το ΙΚΑ ελέγχει τις καινούριες οικοδομές όπου αναγκαστικά αγοράζονται ένσημα, μερικά για τους εργάτες, τα υπόλοιπα για να μοσχοπουληθούν σε όσους μπορούν να τα αγοράσουν. Τι κάνουμε στην περίπτωση αυτή;

Στο λόγο της τιμής μου, όταν μου τελειώσει η ινσουλίνη, προτού πέσω σε κώμα όποιον βρω μπροστά μου θα τον καθαρίσω. Πέστε μου τι ενέργειες μπορώ και πρέπει να κάνω και μη μου πείτε να κατέβει ο άνδρας μου σε απεργίες γιατί το έχουμε κάνει, και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Γραμμένους μας έχουν και ούτε καν υπολογίζουν την ύπαρξή μας.

Περιμένω να μου απαντήσετε.

Φιλικά και αγανακτισμένα.»

Κύριε Υπουργέ,

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Τ. Κώσταλος αδυνατώντας να απαντήσει ο ίδιος στις αιτιάσεις της απελπισμένης αυτής γυναίκας, προώθησε την προαναφερθείσα επιστολή σε εσάς.

Στο διαβιβαστικό σημείωμα προς το Υπουργείο σας, σε έντονο ύφος, ο κ. Κώσταλος αναφέρει:

«Επειδή αδυνατούμε να απαντήσουμε στην κυρία ζητούμε να απαντήσετε εσείς ως ο πλέον αρμόδιος. Αν δε θέλετε μέσα από την απελπισία και την απόγνωση να οπλίσετε και άλλα εξτρεμιστικά χέρια, πρέπει όπως σας ζητήσαμε και πέρσι να αναστείλετε την ισχύ του νόμου Ν3655/08.

Θεωρούμε δε ότι σ’ αυτές τις άγριες στιγμές που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός Λαός οφείλετε να παρέχετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, σαν ελάχιστη ομπρέλα προστασίας από την απελπισία και την απόγνωση».

Προς επίρρωση των λεγομένων της αγανακτισμένης Χιώτισσας αλλά και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, παραθέτω και το σχετικό σύνδεσμο:


Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου των καινούριων οικοδομών από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πωλείται στους εργοδότες συγκεκριμένος αριθμός ενσήμων, μέρος των οποίων διατίθενται σε όσους μπορούν να τα αγοράσουν;
  2. Σε περίπτωση που έχετε γίνει δέκτης ανάλογων καταγγελιών, προτίθεστε να πιέσετε τη Διοίκηση του ΙΚΑ ώστε να διατάξει προανάκριση ή Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων που βαρύνουν υπαλλήλους της υπηρεσίας;
  3. Προτίθεστε να αναστείλετε την ισχύ του Ν. 3655/08 προκειμένου να παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, σαν ελάχιστη ομπρέλα προστασίας από την απελπισία και την απόγνωση;
  4. Έχετε συναίσθηση ότι σε περίπτωση που η καταγγέλλουσα πέσει σε κώμα λόγω έλλειψης ινσουλίνης ή ο σύζυγος της κυρίας πέσει θύμα εργατικού ατυχήματος, τότε, ως φυσική ηγεσία φέρετε αστική ευθύνη για τις πράξεις ή παραλείψεις σας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου