ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗN ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ


«ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟΝ κ. ΚΑΛΤΕΣΤΡΟΥΤΣΙ - ΣΤΑΥΡΙΔΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ, ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΕΡΑ»

«ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ»

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΩΠΑΪΔΑΣ, ΟΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΧΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΝΕΡΟ»

 
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, επί τροπολογίας που έφερε η μνημονιακή συγκυβέρνηση για την τιμολόγηση του νερού.

Και κατήγγειλε ότι:

«Με την τροπολογία αυτή, η Συγκυβέρνηση περνά την ευθύνη της τιμολόγησης των νερών στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων, απόφαση που αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ιδιωτικοποίηση του ύψιστου αγαθού, που είναι το νερό.

Ας μη φεύγει από το μυαλό μας ότι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για τους υδάτινους πόρους και όχι για το πετρέλαιο.

Σε αυτό το παιγνίδι των ιδιωτικοποιήσεων των νερών, έβαλε την Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου, τοποθετώντας στην ΕΥΔΑΠ μάνατζερ, κορυφαίο στέλεχος πολυεθνικής, με διεθνή εμπειρία στην αγορά υδάτινων πόρων.

Το συνεχίζει τώρα η Κυβέρνηση Σαμαρά, τοποθετώντας στην ΕΥΔΑΠ τον άνθρωπο που ξεπούλησε το 1992 τα τσιμέντα στη Καλτεστρούτσι. Απόλυτα εξειδικευμένος ο κ. Σταυρίδης σε αυτές τις πρακτικές. Πέρασε το τεστ με τα τσιμέντα, προχωρά ακάθεκτος με τα νερά.

Και κάτι ακόμα:

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούν από τη Κυβέρνηση να αποσύρει αυτή τη τροπολογία και να εισάγει το θέμα των νερών με κανονικό νομοσχέδιο. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε. Δεν μπορεί τα νερά να είναι μία κοινοβουλευτική ξεπέτα!

Θέλουμε να μιλήσουμε για τα νερά άρδευσης. Σε λίγο οι αγρότες, όπως το πάτε, θα πληρώνουν το νερό χρυσάφι.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον Οργανισμό Κωπαΐδας, όπου, εκτός από το κατεστραμμένο αρδευτικό δίκτυο, το καλοκαίρι γίνεται μάχη χωριών για το γεωργικό νερό.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τα δίκτυα ύδρευσης σε μεγάλες πόλεις, όπου οι αυτοδιοικητικοί ολιγωρούν με απαράδεκτο τρόπο. Σας επισημαίνω, για παράδειγμα, ότι στη Ζάκυνθο οι κάτοικοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις ξοδεύουν δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο για την αγορά εμφιαλωμένου νερού.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταψηφίζουν τη τροπολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου