ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ


«Επαναφέρετε άμεσα κ. Παναγιωτόπουλε, ως προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές το Ελληνικό γένος»

«Κύριε Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας, σας υπενθυμίζουμε ότι από το 2010 καταργήθηκε ως προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές το «ελληνικό γένος».

Στην προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του έτους 2010, είχε απαλειφθεί η απαίτηση για ελληνικό γένος. Αρκούσε απλά η ελληνική ιθαγένεια. Η ίδια διατύπωση επαναλήφθηκε και χρησιμοποιήθηκε και στις προκηρύξεις τόσο του 2011 όσο και του 2012.

Την περασμένη εβδομάδα κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα αντισυνταγματικές  από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση), που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας. Με τον ίδιο νόμο οποίο μπορούσαν τα τέκνα αλλοδαπών, που γεννιούνται στην Ελλάδα και των οποίων οι γονείς διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί 5 έτη, να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και να είναι Έλληνες πολίτες και κατ επέκταση να εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές.

Κύριε Παναγιωτόπουλε θα κάνετε πράξη, αυτό που υποσχέθηκε και δεν τήρησε ο κ. Αβραμόπουλος;

Στις 5/05/12 ο προκάτοχός σας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δήλωσε:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σκοπεύετε να επαναφέρετε την προϋπόθεση του ελληνικού γένους για την εισαγωγή των υποψήφιων σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αυτό θα γίνει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας χώρος όπου το εθνικό στοιχείο είναι κυρίαρχο και ορίζει από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους, τους υπηρετούντες στις τάξεις του.

Σας θυμίζουμε κ. Υπουργέ ότι το γένος ως έννοια έχει να κάνει με το αίμα. Είναι δηλαδή η μία συνιστώσα του έθνους (όμαιμον), ενώ η άλλη είναι η κοινή συνείδηση της καταγωγής και ιστορίας ή εθνική συνείδηση (ομόψυχον).

Σας καλούμε να επαναφέρετε άμεσα κ. Παναγιωτόπουλε, ως προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές το «ελληνικό γένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου