ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ


Την αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και τον απαράδεκτο εμπαιγμό των Ελλήνων Πομάκων της Ξάνθης, που στερούνται την πρόσβαση στην ελληνική κρατική και ιδιωτική τηλεόραση, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου, ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
 
Την ώρα που οι Έλληνες Πομάκοι, ως νομοταγείς πολίτες καταβάλλουν κανονικότατα το ποσό που αντιστοιχεί στα τέλη για την ελληνική κρατική τηλεόραση, η συγκεκριμένη υπηρεσία, δεν τους παρέχεται!

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς έχει υπάρξει παρέμβαση της Άγκυρας προκειμένου να παρέχεται ο απαιτούμενος υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε όποιον Ρομά ή μουσουλμάνο αιτηθεί δορυφορικής τουρκικής τηλεόρασης.

«Με αυτή τη στάση των αρμοδίων υπάρχει μονόπλευρη ενημέρωση από την Άγκυρα των Ελλήνων Πομάκων, οι οποίοι γίνονται στόχος συνεχούς πολυεπίπεδης προπαγάνδας και ουσιαστικά θύματα μίας άτυπης πλύσης εγκεφάλου από την πλευρά της Τουρκίας!» υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς γιατί «δεν προβαίνουν στην εγκατάσταση αναμεταδοτών, ώστε οι Έλληνες Πομάκοι να έχουν ελληνική τηλεόραση στους δέκτες τους».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ κ. ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Έχοντας ως Βουλευτής Επικρατείας στην κοινοβουλευτική μου ευθύνη μεταξύ άλλων και την περιοχή της Ξάνθης, γίνομαι καθημερινά αποδέκτης πολλών παραπόνων.

Πιο συγκεκριμένα, τα ορεινά χωριά του νομού Ξάνθης, όπου κατοικούν Έλληνες Πομάκοι μουσουλμανικού θρησκεύματος, διαμαρτύρονται επί σειρά ετών επειδή δεν έχουν πρόσβαση στην ελληνική κρατική και ιδιωτική τηλεόραση.

Πολλές φορές έχουν μεταφέρει το αίτημά τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και τελευταία και στον Καλλικρατικό Δήμο Μύκης, χωρίς όμως να βρουν την κατάλληλη ανταπόκριση.

Παρ’ όλα αυτά ως νομοταγείς πολίτες πληρώνουν κανονικότατα τα σχετικά τέλη για την τηλεόραση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς να τους παρέχεται όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Και βέβαια το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά έχει και εθνική διάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν  πως έχει υπάρξει παρέμβαση της Άγκυρας και δίνεται δωρεάν ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε όποιον Ρομά ή μουσουλμάνο της Θράκης ζητήσει να έχει δορυφορική τουρκική τηλεόραση.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον μειονοτικό – τουρκόγλωσσο τύπο της Θράκης, λειτουργεί παράνομα τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος εκπέμπει στα ορεινά της Θράκης, ενώ κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί και ζωντανές συνδέσεις με τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Με αυτή την στάση των αρμοδίων υπάρχει μονόπλευρη ενημέρωση από την Άγκυρα των Ελλήνων Πομάκων, οι οποίοι γίνονται στόχος συνεχούς πολυεπίπεδης προπαγάνδας και ουσιαστικά θύματα μίας άτυπης πλύσης εγκεφάλου από την πλευρά της Άγκυρας!!

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

  1. Γιατί δεν προβαίνετε στην εγκατάσταση αναμεταδοτών, ώστε οι Έλληνες Πομάκοι να έχουν ελληνική τηλεόραση στους δέκτες τους;
  2. Κατανοείτε πως με την συγκεκριμένη αδράνεια εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών στρέφουν τους Έλληνες Πομάκους στην τουρκική τηλεόραση;
  3. Ενώ η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα στο να επενδύσει στον τομέα της τηλεοπτικής προσέγγισης των Πομάκων, πως είναι δυνατόν η Ελληνική πλευρά να μένει απαθής;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου