ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ NA ΤΟ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ολοκλήρωσε σήμερα (12/2/2013) τη διήμερη επίσκεψή του στην Κεφαλονιά.

 Με την άφιξή του στο νησί είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Δήμαρχο Αλέκο Παρίση για να συζητήσουν το θέμα των ΤΕΙ των Ιονίων Νήσων και του Αργοστολίου-Ληξουρίου ειδικότερα που θέλει να αποκαθηλώσει το μνημονιακό σχέδιο «Αθηνά».

Συμφώνησαν απόλυτα σε κοινές δράσεις σε όλα τα επίπεδα. Και στο πλευρό των σπουδαστών και καθηγητών και σε επίπεδο κοινοβουλευτικό.

Στη συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε το ΤΕΙ Αργοστολίου όπου είχε συνάντηση 1,5 ώρας με καθηγητές και σπουδαστές, παρουσία και εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ.

Μαζί του ήταν και η Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κεφαλονιάς-Ιθάκης Γιώτα Αποστολάτου και ο Γραμματέας της Τοπικής Συντονιστικής Κώστας Μιχαλάκος.

Αργότερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία όλα τα Ιόνια νησιά, παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας που διοργάνωσε η τοπική Συντονιστική του Κινήματος και στη συνέχεια προήδρευσε σύσκεψης με τα μέλη της Συντονιστικής και τους Πολιτευτές με θέμα την προετοιμασία της Προσυνεδριακής Συνδιάσκεψης για τα Νότια Ιόνια νησιά που θα γίνει στην Πάτρα αρχές Μαρτίου με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση-Δημόσια Διοίκηση».

Αναχωρώντας από την Κεφαλονιά, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι ντροπή να υπάρχουν Βουλευτές νυν και πρώην, προερχόμενοι κυρίως από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και εκπρόσωποι του γνωστού καθηγητικού κατεστημένου, που με κάθε τρόπο, για τα δικά τους οφέλη, θέλουν να απαξιωθεί το ΤΕΙ Ιονίων νήσων. Και βεβαίως και το ΤΕΙ Κεφαλονιάς, που το επισκέφθηκα χθες το βράδυ.

Το ΤΕΙ Κεφαλονιάς, όπως και αυτά της Ζακύνθου, της Λευκάδας και της Κέρκυρας, είναι κοσμήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Θα ευχόμουν στη θέση μου, στην πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη που είχα με μαθητές και καθηγητές εδώ στο Αργοστόλι να ήταν ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Είναι βέβαιο ότι θα αντιλαμβανόταν από πρώτο χέρι το πόσο επικίνδυνα το συμβουλεύουν εκείνοι που βοηθούν στην κατάρτιση του σχεδίου «Αθηνά».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα σταθούμε δίπλα και σε φοιτητές και σε καθηγητές αλλά και στην εκπαιδευτική εξωστρέφεια που τη δικαιούνται εις το έπακρον και η Κεφαλονιά και όλα τα άλλα νησιά του Ιονίου Πελάγους.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεργαστούμε με κάθε πολιτικό, επαγγελματικό και κοινωνικό φορέα που στηρίζει τον αγώνα των παιδιών μας. Η τελική νίκη δεν θα είναι δική μας αλλά θα είναι η νίκη των φοιτητών που έχουν το απόλυτο δικαίωμα να σπουδάζουν αυτό που θέλουν και όχι αυτό που θέλουν να τους επιβάλλουν και μάλιστα καθιστώντας τους, νομάδες στην ίδια την πατρίδα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου