ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Την ανοιχτή στήριξη του Συντηρητικού Κόμματος Μεγάλης Βρετανίας στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εξέφρασε στην ομιλία της στο προσυνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μεγάλης Βρετανίας με θέμα την ομογένεια, η ευρωβουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Μαρίνα Γιαννακουδάκη.

Η ομιλία της έχει ως εξής:
 «Ως  μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους μακρόχρονους προσωπικούς μου δεσμούς με την Ελλάδα, έχοντας η ίδια παντρευτεί Έλληνα, είμαι υπερήφανη που έχουμε μια ισχυρή ελληνική διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Λονδίνο υπήρχε πάντα μια ισχυρή ελληνική παρουσία. Πράγματι ήδη από το 1870 υπήρχαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες που ζούσαν εδώ. Σήμερα πιστεύεται ότι περισσότεροι από 31.000 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου μιλούν την ελληνική γλώσσα.

Οπότε ξεκάθαρα το Λονδίνο είναι μια ελληνική πόλη και για αυτό το λόγο είμαι πολύ ευχαριστημένη που βλέπω τους φίλους μου, το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να εδραιώνεται εδώ.

Χαίρομαι που καλωσορίζω τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο εδώ στο Λονδίνο. Επίσης θέλω να τον συγχαρώ προσωπικά για τις πολλές του επιτυχίες από τη στιγμή της δημιουργίας του Κινήματος και για το γεγονός ότι αποτελεί μια μετριοπαθή φωνή στην πολιτική σκηνή, η οποία δεν πιστεύει ότι οι έλληνες πολίτες πρέπει να χάσουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τη μοίρα τους, ούτε ότι πρέπει να λαμβάνουν οδηγίες από την διαβόητη τρόικα.
Το μήνυμά μου προς εσάς σήμερα είναι πολύ απλό: το κόμμα μου θέλει να δει την Ευρωζώνη να επιβιώνει αλλά αν το τίμημα είναι η κατάργηση της εθνικής δημοκρατίας τότε φοβόμαστε τις συνέπειες τις οποίες μπορεί να φέρει.
Η Ελλάδα είναι ένα περήφανο έθνος και έχει πολλούς λόγους για να είναι περήφανη. Η Ελλάδα έχει δώσει πολλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ναι, έχει περάσει δύσκολες στιγμές, αλλά είμαι βέβαιη ότι ο ελληνικός λαός θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες.

Όμως πιστεύω ότι το αληθινό πρόβλημα είναι «το στενό κουστούμι» του μνημονίου που μεγαλώνει τον ελληνικό πόνο και καταδικάζει τις γενιές των Ελλήνων στο χρέος.

Εγγράφομαι στο κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ όπως κάνουν και πολλοί  άλλοι Έλληνες, όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα επιτυχίες σας.
Το Συντηρητικό Κόμμα θέλει να έχει στενούς δεσμούς με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Μοιραζόμαστε πολλές κοινές γραμμές όπως η υποστήριξη στο εθνικό κράτος, στην εθνική δημοκρατία, στην αποφασιστικότητα να κρατήσουμε την εθνική ταυτότητα όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στους πολίτες.

Ως μια πολιτικός που γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα πιστεύω ότι αυτές τις αξίες τις συμμερίζεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ώστε να προσφέρω την όσο δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη μέσα στην ισχυρή ελληνική διασπορά του Λονδίνου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου