ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε για την διαρκή αύξηση του αριθμού των μετακλητών στο Δημόσιο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της:

«Πιστεύω ότι όλοι θυμόμαστε την υποτιθέμενη μείωση του αριθμού των μετακλητών κατά 20% που διατυμπάνιζε πέρυσι ο κύριος Πρωθυπουργός. Μάλιστα ψηφίστηκε και η σχετική διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο ν. 4093 το Νοέμβριο του 2012. Αυτά βέβαια στη θεωρία, γιατί στην πράξη η υπόθεση εξελίχθηκε σε άλλο ένα εμπαιγμό της Κυβέρνησης Σαμαρά, καθώς είχε προηγηθεί η ιστορία με τη δήθεν κατάργηση των επίσης μετακλητών ειδικών γραμματέων τον Ιούλιο.

Θυμίζω ότι λίγο αργότερα ο κύριος Πρωθυπουργός διόρισε δεκατέσσερις νέους γραμματείς. Αυτήν την κοροϊδία ακολούθησε άλλος ένας εμπαιγμός της κοινής γνώμης με τη δήθεν πάλι απαγόρευση πρόσληψης συγγενών πολιτικών σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.

Σας θυμίζω ότι η ιστορία αυτή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 και τότε τα φερέφωνα της Συγκυβέρνησης κατάφεραν για αρκετές μέρες να συντηρήσουν μία ψεύτικη εικόνα στα Μέσα Ενημέρωσης. Νόμιζαν ότι κάπως έτσι θα κέρδιζαν πολιτικούς πόντους για τον εργοδότη τους. Όλα αυτά βέβαια τα αναφέρω για να καταδείξω το γεγονός ότι σήμερα δεν είναι η πρώτη φορά που η Συγκυβέρνηση Σαμαρά προσπαθεί με φτηνά τεχνάσματα να παρουσιάσει δήθεν μεταρρυθμίσεις και ψεύτικες αλλαγές στους πολίτες. Το επαναλαμβάνει επικοινωνιακά κάθε λίγους μήνες, πιστεύοντας ότι ο προηγούμενος εμπαιγμός ξεχάστηκε και έτσι προχωρεί πάλι στις ίδιες μεθοδεύσεις.

Οι μετακλητοί, λοιπόν, είναι ένα πολύ αγαπημένο θέμα για τον κύριο Πρωθυπουργό. Οι πολίτες τους έχουν ταυτίσει -και συχνά δυστυχώς έχουν δίκιο- με διορισμούς υμετέρων, με αναξιοκρατία και με σπατάλη του κράτους. Άραγε, ποιος πολίτης δεν θα χαιρόταν να ακούσει για 20% μείωση στον αριθμό τους; Εδώ όμως έρχεται η σημερινή διάταξη του άρθρου 5 να μας αποδείξει για ακόμα μια φορά τον εμπαιγμό που γίνεται από την πλευρά της Συγκυβέρνησης.

Τι έχουμε, λοιπόν, σήμερα ενώπιών μας; Προτείνει ο Υπουργός κ. Μανιτάκης η μείωση των μετακλητών να υπολογίζεται και στις κενές θέσεις, δηλαδή το 20% να λογίζεται επί ενός ευρύτερου συνόλου πραγματικών αλλά και εικονικών μετακλητών. Το λογιστικό αυτό τέχνασμα εξυπηρετεί την εξής σκοπιμότητα: Η όποια μεταβολή να είναι εικονική. Για παράδειγμα, θα μπορεί ένα Υπουργείο να λέει ότι μείωσε τους μετακλητούς του απλά καταργώντας άδειες θέσεις. Κατά τα άλλα, οι υπάλληλοι που διόρισε ο κάθε Υπουργός από το παράθυρο, χωρίς καμία απολύτως αξιοκρατική διαδικασία, θα έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν όλοι στις θέσεις τους!

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι τι έχει γίνει μέχρι τώρα από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος για την κατά 20% μείωση των μετακλητών. Έχουν όντως καταγραφεί λιγότεροι τέτοιοι υπάλληλοι; Δυστυχώς, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Ενώ το 2012 ο αριθμός των μετακλητών στο δημόσιο ήταν 1.060 άτομα ξαφνικά μέσα στο 2013 ξεπέρασαν τους 1.200. Έτσι σήμερα έχουμε για την ακρίβεια 1.221 μετακλητούς. Πώς συνέβη αυτό το θαύμα; Πώς, αντί της υποτιθέμενης μείωσης 20%, είχαμε στην πραγματικότητα αύξηση των μετακλητών σχεδόν κατά ποσοστό 20%; Μόνο ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μανιτάκης μπορούν να μας εξηγήσουν τι συνέβη. Αφού οι μετακλητοί αυξάνονται και πληθύνονται, προφανώς ο κ. Παπανδρέου κάπως δικαιώνεται εδώ. Φαίνεται ότι όντως «λεφτά κάπου υπάρχουν», αλλά είναι καλά κρυμμένα και διατίθενται μόνο για προσλήψεις συγγενών και φίλων σε θέσεις μετακλητών.

Και μια και ανέφερα τους μετακλητούς συγγενείς, να θυμίσω τι έλεγε για το θέμα ο κύριος Πρωθυπουργός, αν και γνωρίζω ότι από αυτό θα ενοχληθούν ενδεχομένως αρκετοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς λοιπόν, έλεγε για τους συγγενείς πολιτικών που δεν θα μπορούν να διορίζονται μετακλητοί υπάλληλοι στο δημόσιο και μάλιστα ήταν απολύτως συγκεκριμένος. Διαβάζω από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης στις 24 Αυγούστου 2012 επί λέξει τα εξής: «Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την επόμενη βδομάδα πρωτοβουλία που θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων». Και συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση: «Συγκεκριμένα, πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους».

Σήμερα έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από την «εντολή» του Πρωθυπουργού. Δεν χρειάζεται βέβαια να σας πω πόσο ίσχυσε η δήθεν απαγόρευση του κ. Σαμαρά. Η μοναδική της αξία ήταν σαν γέμισμα στα δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες για κάποιες μέρες. Κατά τα άλλα, είχαμε ακόμα μία περίπτωση ξεκάθαρου εμπαιγμού του ελληνικού λαού από την πλευρά της Συγκυβέρνησης. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς διόρισε μετακλητό υπάλληλο και μάλιστα πρόσφατα -στις 31 Ιανουαρίου- τον αναβάθμισε στη νέα θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού, η οποία έγινε ειδικά για αυτόν, το φίλο του ψυχίατρο κ. Βαρτζόπουλο.

Κυρίες και κύριοι της Συγκυβέρνησης όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν δυστυχώς ότι συνεχίζετε να εμπαίζετε τον ελληνικό λαό γαντζωμένοι σε ένα σύστημα εξουσίας το οποίο προσπαθείτε να διαιωνίσετε με κοροϊδίες.

Κύριε Υπουργέ, θα κλείσω με μια πρόταση προς εσάς για το θέμα των μετακλητών, η οποία αποδεικνύει ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Βλέπουμε την εργώδη προσπάθεια της Συγκυβέρνησης με διάφορα τεχνάσματα να μην απολύσει τους μετακλητούς της. Προφανώς δεν έχετε καμία διάθεση να τους μειώσετε πραγματικά. Σας ικανοποιεί ο αριθμός των 1.200 υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία.

Εμείς θα σας δηλώσουμε το εξής: Εάν είναι πράγματι ικανοί και θέλουν όντως να δουλέψουν, πάρτε πεντακόσιους από αυτούς –όχι παραπάνω- και στείλτε τους στο ΙΚΑ. Βγάλτε τους από τα πολιτικά και το κομματικά γραφεία και βάλτε τους να δουλέψουν στον ίδιο χώρο, από όπου πρόσφατα απολύσατε πεντακόσια άτομα. Έτσι και τα κενά που δημιουργήθηκαν στο ΙΚΑ θα καλυφθούν και οι άνθρωποι αυτοί θα αποδείξουν την αξία τους, αν και δεν έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, όπως οι απολυμένοι.

Επειδή, όμως, είναι απολύτως βέβαιο ότι τα άτομα αυτά δεν θα έχουν καμία διάθεση να δουλέψουν στο ΙΚΑ, σας ζητούμε να προσλάβετε στις θέσεις αυτών τους πεντακόσιους απολυμένους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Ας γίνουν αυτοί μετακλητοί, αφού ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει άλλος νόμιμος τρόπος επαναφοράς τους στο ΙΚΑ, απ’ όπου τους έχετε απολύσει.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να διορίσετε στη συνέχεια και τους οκτακόσιους αδιόριστους επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008 του ΑΣΕΠ, σε ασφαλιστικά ταμεία. Να διορίσετε τους ανθρώπους αυτούς που για χρόνια εμπαίζουν διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις.

Σας δίνουμε, λοιπόν, μία έτοιμη λύση εάν πράγματι έχετε τη διάθεση να σταματήσετε τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Αυτό που σας προτείνουμε είναι κάτι που μπορείτε να το πράξετε αύριο κιόλας. Να επιδείξετε δηλαδή την ίδια, τουλάχιστον, φροντίδα για την κοινωνική ασφάλιση που δείχνετε ταχτοποιώντας κομματικούς σας φίλους.

Εάν όμως συνεχίσετε τη μέχρι τώρα πολιτική σας, εμείς θα αντιταχθούμε ξανά στη συστηματική εξαπάτηση των Ελλήνων εκ μέρους της Συγκυβέρνησης και βεβαίως, υπό το πρίσμα όσων προανέφερα, θα είμαστε αντίθετοι σε διατάξεις όπως είναι το άρθρο 5, που υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου