ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΜΙΟΥ-ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Την επείγουσα αποπεράτωση των έργων διάνοιξης του κλειστού δρόμου Στομίου-Πλατάνας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η άνετη και ασφαλής κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Πολιτευτή του Κινήματος στην Εκλογική Περιφέρεια της Εύβοιας Σταύρο Μακαρίου, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «πριν από δύο μήνες ο δρόμος έκλεισε εντελώς προκειμένου να επισκευασθεί και έτσι η κυκλοφορία εκτρέπεται δια μέσου Κονιστρών και άλλων οδών για να μπορέσει κάποιος να φθάσει στην Πλατάνα και στη συνέχεια στο λιμάνι της Κύμης για να πάει στη νήσο Σκύρο. Ο ως άνω δρόμος είναι σε απόσταση διπλάσιος, με δύσκολες στροφές, περιορισμένης ασφάλειας και δεν επιτρέπει την άνετη και ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων».

«Εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, κατανοείτε το πρόβλημα που θα υπάρξει στην μετακίνηση των τουριστών και επισκεπτών που θα κατευθύνονται τόσο στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη της περιοχής όσο και στο νησί της Σκύρου που εξυπηρετείται από οχηματαγωγό πλοίο από το λιμάνι της Κύμης;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την επείγουσα αποπεράτωση των έργων προκειμένου να ανοίξει ο εν λόγω δρόμος.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΘΕΜΑ : «ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΜΙΟΥ – ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ;»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες που μου μετέφερε ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Εκλογική Περιφέρεια την Εύβοιας Σταύρος Μακαρίου αλλά και από μαρτυρίες κατοίκων και δημοσιεύματα του Ευβοϊκού τύπου, ο δρόμος που συνδέει το Στόμιο με την Πλατάνα έχει κλείσει τελείως προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες επισκευής του οδοστρώματος και διάνοιξης αυτού.

Θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι πριν από περίπου 4 χρόνια λόγω πτώσης βράχων είχε υποστεί ακρωτηριασμό άτομο που διερχόταν του σημείου με όχημα και από τότε ο δρόμος είχε παραμείνει ανοιχτός μόνο κατά μία λωρίδα κυκλοφορίας, με σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων.

Πριν από δύο περίπου μήνες ο δρόμος έκλεισε εντελώς προκειμένου να επισκευασθεί και έτσι η κυκλοφορία εκτρέπεται δια μέσου Κονιστρών και άλλων οδών για να μπορέσει κάποιος να φθάσει στην Πλατάνα και στη συνέχεια στο λιμάνι της Κύμης για να πάει στη νήσο Σκύρο.

Ο ως άνω δρόμος είναι σε απόσταση διπλάσιος, με δύσκολες στροφές, περιορισμένης ασφάλειας και δεν επιτρέπει την άνετη και ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.    Εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, κατανοείτε το πρόβλημα που θα υπάρξει στην μετακίνηση των τουριστών και επισκεπτών που θα κατευθύνονται τόσο στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη της περιοχής όσο και στο νησί της Σκύρου που εξυπηρετείται από οχηματαγωγό πλοίο από το λιμάνι της Κύμης;
2.    Τι σκοπεύετε να κάνετε για την επείγουσα αποπεράτωση των έργων προκειμένου να ανοίξει ο εν λόγω δρόμος;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου