ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή τα προβλήματα στα νοσοκομειακά ιδρύματα του Ηρακλείου»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Π.Α.Γ.Ν.Η. που αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις πολιτικές συγχώνευσης των νοσοκομείων, τις μειώσεις κλινών, τις μειώσεις των κλινικών και των οργανικών θέσεων.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ζητούν να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές, να μην προχωρήσουν οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ενώ κάνουν λόγο για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της υγείας και για ένα σύστημα υγείας ποιοτικό, αποτελεσματικό και δωρεάν για όλους. Για τους παραπάνω λόγους οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Να σταματήσει η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας. Να μην προχωρήσει το καθεστώς της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα του έτους 2012 και του πρώτου τριμήνου του έτους 2013.

Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση δεδομένου ότι η κατάσταση και στα δύο νοσοκομεία της πόλης του Ηρακλείου χειροτερεύει καθημερινά με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η ζωή των πολιτών και ιδιαίτερα όσων αναγκάζονται να προσφεύγουν καθημερινά στα ιδρύματα του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου