ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Είναι αδιανόητο να μην έχουν αξιοποιηθεί οι παραλίες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»
  
Έντονα επικριτική κατά της κυβέρνησης εμφανίσθηκε σε δηλώσεις της η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφερόμενη στην καθυστέρηση που υπήρξε στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αλλά και στις σχετικές διευκρινήσεις που δόθηκαν για την παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους όλης της χώρας.

Αυτή η καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν οργανωθεί ακόμη οι παραλίες της νήσου Σκιάθου από τους ιδιώτες επιχειρηματίες που προτίθενται να τις μισθώσουν και ως εκ τούτου να πλήττεται η τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή.

«Ενώ διανύουμε την πιο δύσκολη περίοδο για τη μεγάλη βιομηχανία - την Τουριστική Βιομηχανία - της χώρας μας κάποιοι φαίνεται ότι δεν έχουν πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η κρίση στο τουριστικό προϊόν.

Η υποχώρηση της τουριστικής κίνησης επηρεάζει δυσμενέστατα και αυτονόητα, τόσο την οικονομία, όσο και την τοπική κοινωνία μας. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναπτύξει κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσει, όσο το δυνατό περισσότερο, τις δυσμενείς συνέπειες και όχι να κωλυσιεργεί.

Θεωρώ αδιανόητο να μην έχουν αξιοποιηθεί οι παραλίες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ενώ οι τουρίστες εδώ και ένα μήνα κατακλύζουν τη Σκιάθο, οι επιχειρηματίες εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν μπορούν να τοποθετήσουν ομπρελοκαθίσματα, να προσφέρουν καφέ και αναψυκτικά και γενικότερα να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ελκυστική την παραμονή των παραθεριστών στην παραλία.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να επιδείξουμε όλοι ευελιξία και προσαρμογή.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου έλαβε, κατά δήλωσή του, τελευταία διευκρίνιση για την μίσθωση των παραλιών από το Υπουργείο Οικονομικών στις 10 Μάιου. Αυτές οι διαδικασίες έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί στην αρχή του έτους.

Χωρίς στρατηγική στόχευση, χωρίς ετοιμότητα και χωρίς χρήσιμες πολιτικές το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η υπονόμευση του εξωστρεφούς τομέα του τουρισμού.

Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιο είναι το όραμα των κυβερνώντων για το νευραλγικό αυτό τομέα!


Επιτέλους ας αποδεχθούν ότι απαιτούνται στοχευμένα μέτρα για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος μας και ας σταματήσουν τις αποσπασματικές πολιτικές» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου