ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής επί της Πρότασης Νόμου του Κ.Κ.Ε. με θέμα «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της:

«Κύριε Πρόεδρε,

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Ξεκινώ με μια γενική και αυτονόητη δήλωση που όμως πρέπει να γίνεται για τους διάφορους κακόπιστους εκτός του Κοινοβουλίου.

Μιλάω για εκείνους που σπεύδουν να ταυτίσουν το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με άλλες - ξένες προς εμάς - φωνές ή πολιτικές δυνάμεις, όποτε συμφωνήσουμε μ’ αυτές σε κάτι προφανές. Ιδιαίτερα στεναχωριούνται τα φερέφωνα της συγκυβέρνησης όταν η άλλη πρόταση που βρίσκει διαφορετικούς υποστηρικτές είναι επωφελής για την κοινωνία μας και για την Ελλάδα.

Μια τέτοια πρόταση είναι και η σημερινή, για αυτό και την στηρίζουμε. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ταυτιζόμαστε με το ΚΚΕ όπως θέλει να λέει ο κ. Μουρούτης!

Η άβυσσος που μας χωρίζει από το Σταλινισμό είναι τεράστια και αγεφύρωτη. Είναι τόσο μεγάλη όσο και το πνευματικό κενό των συνεργατών του κ. Σαμαρά που προσπαθούν να βάλουν στο ίδιο καλάθι όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις του τόπου.

Να τους το πούμε λοιπόν ακόμη μια φορά, γιατί η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα Πατριωτικό Κίνημα που βάζει πάνω απ’ όλα την Ελλάδα. Πιστεύουμε στον Πατριωτισμό, όχι στον διεθνισμό. Πιστεύουμε στην κοινωνική ενότητα, όχι στην ταξική πάλη. Πιστεύουμε στην Δημοκρατία, όχι στον μονοκομματικό ολοκληρωτισμό.

Ακριβώς επειδή αφετηρία μας είναι η κοινωνική ενότητα, ακούμε όλες τις απόψεις. Δεν απομονώνουμε και δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες. Δεχόμαστε μια πρόταση ως σωστή ή λανθασμένη αποκλειστικά στη βάση της κοινωνικής της ωφέλειας. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας πάντοτε στο συγκεκριμένο. Δεν ισοπεδώνουμε, δεν σπεύδουμε να χρωματίσουμε τους πολιτικούς μας αντίπαλους σαν εχθρούς όπως κάνει η ΝΔ. Δεν θα γενικεύσουμε ποτέ αποκαλώντας κόμματα της Αριστεράς «τρομοκράτες» ή «νοσταλγούς των Γκούλαγκ», όπως έκανε χθες το γραφείο τύπου της ΝΔ!.

Ο διχαστικός αυτός λόγος πολύ απλά είναι ξένος και άγνωστος στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Απέχουμε δε εξίσου τόσο από κηρύγματα μίσους όσο και από ανέξοδους λαϊκισμούς. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία θα κατέτασσα την ρύθμιση του άρθρου 7 αποκλειστικά για τις οφειλές των φτωχών αγροτών. Εκτός αν πρόκειται για λάθος του ΚΚΕ που συνέταξε την πρόταση νόμου, υπάρχει άραγε λόγος να αφήνουμε έξω από τις διαγραφές χρεών τους μικρομεσαίους αγρότες; Για μας δεν υπάρχει κανένας λόγος εξαίρεσης των μικρομεσαίων γεωργών, των κτηνοτροφών ή των ψαράδων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούν πως η υπερχρέωση των αγροτών είναι πρόβλημα που επηρεάζει συνολικά την Ελληνική ύπαιθρο. Δεν είναι μια θηλιά που σφίγγει μόνο το λαιμό των φτωχών. Πνίγει πλέον κάθε παραγωγική κοινωνική ομάδα!

Για αυτό εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ξανά πως το δικό μας πρίσμα δεν είναι ταξικό. Η ματιά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι βαθιά κοινωνική. Αποτελεί μιαν ενοποιητική θεώρηση της κοινωνίας και βρίσκεται έτη φωτός μακριά από παραμορφωτικούς φακούς ιδεολογιών όπως ο Λενινισμός ή ο Σταλινισμός, οι οποίες διέλυσαν όχι μόνο κοινωνίες αλλά και έθνη ολόκληρα!

Κύριε Πρόεδρε,

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Πέρα από την ιστορία που διδάσκει, υπάρχει και το παρόν που απαιτεί. Ζητά δράση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής που πλήττει την Ελληνική κοινωνία.

Και τέτοια δράση κ. υπουργέ δεν θα δούμε όσο χαϊδεύετε το χέρι των τραπεζών. Όσο συνεχίζετε να παρέχετε δεκανίκια με δανεικά του Δημοσίου στους ιδιώτες τραπεζίτες που παραπαίουν. Όσο ρίχνετε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ στη «μαύρη τρύπα» της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Πέρασαν χρόνια κι ακόμα να δούμε την περίφημη παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Την μόνη ρευστότητα που βλέπουμε είναι αυτή που δίνουν ιδιωτικές τράπεζες σε διαπλεκόμενα Μέσα Ενημέρωσης. Εκεί όντως δίνεται οικονομική στήριξη. Αρκεί να δει κανείς τα πρωτοσέλιδα των συστημικών Κυριακάτικων εφημερίδων που καταλαμβάνονται κατά το ήμισυ από πανομοιότυπες διαφημίσεις του κ. Σάλλα! Τέτοια ομοιομορφία, τόσο στενή συνεργασία των Μέσων Ενημέρωσης με την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει ξαναγίνει!.

Και γιατί όχι θα αναρωτηθεί κάποιος. Η Τράπεζα Πειραιώς μόλις προχθές ανακοίνωσε κέρδη ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 1ο τρίμηνο του 2013. Επομένως λεφτά υπάρχουν και για τεράστιες – φαινομενικά ανώφελες – επικοινωνιακές καμπάνιες. Είναι όμως έτσι; Και αν ναι, πως προέκυψαν αυτά τα απίστευτα κέρδη εν μέσω κρίσης για τον κ. Σάλλα;.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς παραδέχτηκε ότι αυτά τα κέρδη προέρχονται από την πρόσφατη εξαγορά των παραρτημάτων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα! Αυτή και μόνο η παραδοχή δίνει το μέγεθος του κυκλώματος που ταΐζετε διαρκώς με δημόσιο χρήμα, απλώς για να παράγει κέρδη για τους διαπλεκόμενους τραπεζίτες και τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ.

Κύριε Πρόεδρε,

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της συγκυβέρνησης

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν σας ενδιαφέρει καμία σεισάχθεια για τους Έλληνες δανειολήπτες. Περιμένουμε εδώ και καιρό από την συγκυβέρνηση να φέρει 2 σχετικά νομοσχέδια στην Βουλή αλλά ακόμα αγνοείται η τύχη τους.

Το ένα για τις ρυθμίσεις των - πρώην πλέον - ενήμερων δανείων και το άλλο για τα «κατακόκκινα» δάνεια. Δεν φαίνεται όμως να πιέζεστε ιδιαίτερα να τα καταθέσετε. Αντίθετα, το μόνο που σας απασχολεί είναι να συνεχίσετε να δίνετε αφειδώς χρήματα στους τραπεζίτες φίλους σας, τους οποίους πραγματικά αγωνίζεστε να διασώσετε με νύχια και με δόντια.

Έτσι ο ελληνικός λαός, δίχως να το έχει επιλέξει, βιώνει πλέον μόνιμα μία τραγική και ακραία καθημερινότητα που του στερεί το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρεπή διαβίωση και τελικά στην επιβίωση. Τα λουκέτα όμως που συνεχίζουν να μπαίνουν καθημερινά σε καταστήματα και επιχειρήσεις δεν απασχολούν τη συγκυβέρνηση. Προτεραιότητα σας είναι λέτε η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών μέχρι τις αρχές Ιουνίου και όχι η ψήφιση ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.

Αυτή είναι η ουσία της ανελέητης μνημονιακής πολιτικής σας. Δεν θέλετε να μπει ούτε καν πλαφόν στη μηνιαία δόση δανείου, έτσι ώστε να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη. Έχετε ξεκάθαρα πλέον ταυτίσει την μοίρα σας με αυτήν των τραπεζών φέρνοντας την συγκυβέρνηση αντιμέτωπη με την Ελληνική κοινωνία.

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στεκόμαστε στην αντίπερα όχθη από την Τραπεζοκρατία. Την ώρα που επιδεινώνεται δραματικά η δυνατότητα των πολιτών να εξυπηρετούν το δανεισμό τους εξαιτίας των φοροεισπρακτικών μέτρων, της μείωσης των εισοδημάτων και φυσικά της αύξησης της ανεργίας που έφερε το Μνημόνιο, εσείς δεν μπορείτε να κοιτάτε την κερδοφορία των τραπεζών.

Για παράδειγμα, δεν βρίσκουμε κανένα λόγο πανηγυρισμών για τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ κερδών της Τράπεζας Πειραιώς μέσα σε 3 μήνες! Γιατί πολύ απλά αυτά τα κέρδη δεν αφορούν την κοινωνία μας αλλά μόνο τους τραπεζίτες.

Ένας λόγος παραπάνω σας δίνεται πλέον να σταματήσετε επιτέλους τα αλλεπάλληλα φορολογικά δώρα και ενισχύσεις στον κάθε κ. Σάλλα.

Οφείλετε έστω και τώρα, να υποχρεώσετε τις προνομιούχες Ελληνικές τράπεζες να στηρίξουν όλους εκείνους τους Έλληνες που προσπαθούν απελπισμένα να αποπληρώσουν δυσβάσταχτα χρέη.

Για αυτό και μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε την παρούσα πρόταση νόμου.


Γιατί το Κίνημα μας στέκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελληνικής κοινωνίας κι όχι των κρατικοδίαιτων τραπεζιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου