ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Μίκα Ιατρίδη: «Χρήσιμη η συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη. Εύχομαι να δοθούν λύσεις.»
  
Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη συναντήθηκε την Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 η Μίκα Ιατρίδη, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν το Νομό Δωδεκανήσου.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν, ήταν η εύρεση λύσης σχετικά με τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ζήτημα για το οποίο έχει γίνει προεργασία για την κατάθεση σχετικής τροπολογίας σε επικείμενο νομοσχέδιο, αλλά και το μέλλον των κοινωνικών δομών των δήμων, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρηματοδότησης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και στην κατάργησή τους.

Για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η Μίκα Ιατρίδη τόνισε ότι μπορεί να δοθεί λύση μέσω της τροπολογίας και κάλεσε την κυβέρνηση να την αποδεχτεί μόλις κατατεθεί. Σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές δομές των Δήμων, όπως παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε στον Υπουργό Εσωτερικών ότι, η συνέχιση της λειτουργίας τους δεν είναι πολυτέλεια, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, ειδικά όταν η οικονομική κρίση επιβάλλει την ύπαρξη αποτελεσματικών κοινωνικών δομών, για αυτούς που τις έχουν περισσότερο ανάγκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου