ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ. Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ MASTER PLAN ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ

«Γιατί τόση καθυστέρηση για ένα κρίσιμο αναπτυξιακό σχέδιο όχι μόνο για το λιμάνι του Βόλου αλλά και για την ίδια την πόλη;»

Την πολύμηνη καθυστέρηση της έγκρισης του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) του λιμένα Βόλου από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου επισημαίνει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Το εν λόγω σχέδιο έχει κατατεθεί από το 2012, αλλά εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν έχει προωθηθεί με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί βασικές παράμετροι αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, όπως είναι οι χρήσεις γης και οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης. Πρόσφατα μάλιστα (14-5-2013) ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο νέες τεχνικές προδιαγραφές για την εκπόνηση Master Plan των 32 λιμένων διεθνούς - εθνικού – μείζονος ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Βόλου. Συγκεκριμένα ζητήθηκε να επικαιροποιηθούν, όπου ήδη είχαν εκπονηθεί όπως έχει γίνει στην περίπτωση του Βόλου, τα προγραμματικά σχέδια του κάθε λιμένα.

«Τα ερωτήματα που προκύπτουν βεβαίως από την αποσπασματική αυτή πολιτική του κ. Μουσουρούλη είναι πολλά. Γιατί τόση καθυστέρηση για ένα κρίσιμο αναπτυξιακό σχέδιο όχι μόνο για το λιμάνι του Βόλου αλλά και για την ίδια την πόλη; Σκοπεύουν τελικά να παρεμβάλουν και νέα γραφειοκρατικά εμπόδια στην εξέταση του master plan λιμένα Βόλου με αφορμή τις καινούργιες προδιαγραφές που ανακοινώθηκαν για τις μελέτες αυτές στις 14-5-2013; Και επιτέλους πότε θα εγκριθεί από το υπουργείο το master plan του λιμένα Βόλου;» αναφέρει η Βουλευτής Μαγνησίας.

Η κα Χρυσοβελώνη υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι επικαλείται σχέδιο και ταχείες δράσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, τα ίδια τα πεπραγμένα της την διαψεύδουν.


«Ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα της Ελλάδας είναι οι περιφερειακές ανισότητες. Τα πλεονεκτήματα πολλών περιοχών της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Μαγνησίας, παραμένουν αναξιοποίητα. Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για υπεύθυνη και αποτελεσματική πολιτική με μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Λυπάμαι που αυτή την κοινή διαπίστωση οι συγκυβερνώντες αδυνατούν να την κατανοήσουν» κατέληξε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου