ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


«Τα καταφέραμε τελικά.

Μαζί θα τους ανατρέψουμε.

Ανεξάρτητες Ελληνίδες, Ανεξάρτητοι Έλληνες,

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί συνάδελφοι

Κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ,

Κύριοι Πρόεδροι των Κινημάτων,

Dear colleagues from our group,

Καλώς ήλθατε στο Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τελικά,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Είμαστε πολλοί περισσότεροι από όσους περίμεναν.

Παραμείναμε ανεξάρτητοι παρ’ όλο τον πόλεμο και σήμερα από το Ιδρυτικό μας Συνέδριο δίνουμε μαθήματα Δημοκρατίας. Μαζί θα αποφασίσουμε για το πώς μπορεί να προχωρήσει το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Πριν από έναν χρόνο και δυο μήνες, στις 24 Φεβρουαρίου του 2012, 196.400  Ελληνίδες και Έλληνες συναποφασίσαμε και υπογράψαμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, τη Διακήρυξη του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Συναντηθήκαμε μαζί, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από το facebook και από το twitter. Συναντηθήκαμε στην πλατεία Συντάγματος αντιστεκόμενοι στη νέα τάξη πραγμάτων και στην παράδοση της χώρας μας στην ξένη κατοχή. Συγκροτηθήκαμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα με τους πρώτους δέκα βουλευτές που τόλμησαν να πουν «όχι» σε όλα, «όχι» στην παράδοση της Ελλάδας, «όχι» στον γερμανικό ζυγό.

Καταφέραμε μέσα σε 14 μήνες να δημιουργήσουμε ένα δημοκρατικό Κίνημα ένα πατριωτικό Κίνημα, ένα λαϊκό Κίνημα, που αγκάλιασε ο ελληνικός λαός. Δύο μήνες μετά τη γέννησή μας οι πολίτες που συναντηθήκαμε καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε να έχουμε υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα και ο ελληνικός λαός μας τίμησε με το 10,5% της εμπιστοσύνης του.

Τότε κατάλαβαν ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα Κίνημα, το οποίο θα παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου, θα δώσει πίσω την Ελλάδα στα χέρια των Ελλήνων. Στην αρχή μας αγνόησαν, μετά μας χλεύασαν, μετά μας πολέμησαν, τώρα θα τους νικήσουμε.

Μαζί θα τους ανατρέψουμε και μαζί με εμάς όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις αυτού εδώ του τόπου.

Σε αυτή την πορεία ξεκινήσαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με τους συναγωνιστές μας του «Άρματος Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά, τους «Αντιμνημονιακούς Πολίτες» του Νότη Μαριά, τα κινήματα της πλατείας Συντάγματος, τις «Σπίθες», τα κινήματα των πολιτών, αλλά και με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ιδίως τους νέους, που μέχρι τότε δεν είχαν μπει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Καταφέραμε να ενώσουμε Ελληνίδες και Έλληνες από όλο το φάσμα του πολιτικού χθες, καταφέραμε να ενώσουμε ανθρώπους που πίστεψαν στην Ευρώπη των εθνών – κρατών, που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα, πολίτες οι οποίοι ανήκαν στο πατριωτικό Κέντρο, που οι μυλόπετρες της μεταπολίτευσης διέλυσαν μετά το ‘74. Ελληνίδες και Έλληνες που προέρχονταν από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι σε εκείνους που είπαν «αφήστε τη σημαία στα Ίμια να την πάρει ο αέρας».

Ανθρώπους από την πατριωτική Αριστερά οι οποίοι προέταξαν την απελευθέρωση της Ελλάδος από το πολιτικό όφελος. Και θυμηθείτε ότι την γέφυρα του Γοργοποτάμου τίναξαν στον αέρα ο Ζέρβας μαζί με τον Βελουχιώτη. Ενωμένοι οι Έλληνες τότε αντισταθήκαμε και διώξαμε τη γερμανική Κατοχή και τώρα θα ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Δεν θα περάσει ο διχασμός. Θα ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για να διώξουμε την ξένη κατοχή των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των ντόπιων δοσίλογων υπαλλήλων τους.

Θέλω να σας πω ότι αυτό το διάστημα χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα, προκειμένου να μας κάνουν να σιωπήσουμε, από λοιδορία μέχρι λάσπη, τόση λάσπη δεν έχει πέσει ποτέ στη μεταπολίτευση. Έφτασαν στο σημείο, προεκλογικά, με τα λεφτά των τραπεζιτών, να πληρώσουν υπόδικους και επίορκους υπαλλήλους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για να πλαστογραφήσουν αποδείξεις, όπως απεδείχθη, προκειμένου να μας χτυπήσουν. Έτσι έχασαν ο Βασίλης Χήτος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την έδρα των Ιωαννίνων.

Αλλά αποκαλύπτονται κάθε μέρα που περνάει. Μας έκαναν πρωτοσέλιδα και σπατάλησαν ώρες τηλεοπτικού χρόνου για να μας χτυπήσουν, την ίδια στιγμή που η φωνή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν απαγορευμένη για ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και για δημόσια ραδιόφωνα. Και παρ’ όλη τη λάσπη, παρά τις πληρωμένες αποστασίες, παρ’ όλη την προσπάθεια να μην υπάρχουμε, είμαστε ακόμα περισσότεροι, είμαστε πιο ενωμένοι, είμαστε πιο αποφασισμένοι.

Μετά τις δημοκρατικές διαδικασίες αυτού εδώ του Συνεδρίου θα είμαστε και έτοιμοι να ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε την άμεση Δημοκρατία σε όλη τη χώρα, με λαϊκές συνελεύσεις, με τους πολίτες να αποφασίζουν.

Μου αναθέσατε όλοι εσείς, μαζί και οι 10 βουλευτές που πρωτοφτιάξαμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα, την ευθύνη να κατευθύνω το πλοίο και να φέρω τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε ένα δημοκρατικό Ιδρυτικό Συνέδριο.

Αργήσαμε και αργήσαμε γιατί παράλληλα με τον πόλεμο της λάσπης, παράλληλα με τον πόλεμο του αποκλεισμού, δεχθήκαμε και οικονομικό πόλεμο. Όμως παρά τους εχθρούς και τις αντιξοότητες, πραγματοποιήσαμε 14 προσυνέδρια σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι τα Δωδεκάνησα, από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο.

Καταφέραμε να καταγράψουμε τις απόψεις όλων των πολιτών και των μελών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και των άλλων κινημάτων, των επαγγελματιών, των ανέργων, των ανθρώπων που δώσαμε το μικρόφωνο και από σήμερα θα αποφασίσουμε μαζί ποιες απόψεις θα υιοθετήσουμε, για το κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα αναδιαμορφώσει την Εθνική Αντιπρόταση.

Παράλληλα, ακούστηκαν όλες οι προτάσεις για το πώς θα λειτουργήσουμε ως Κίνημα, το καταστατικό μας, τα όργανα που θα λειτουργήσουν. Όλα αυτά θα τα αποφασίσετε εσείς, σήμερα εδώ, στο Συνέδριο. Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, για όλα την απόφαση θα την πάρει το Συνέδριο.

Εγώ ως πρόεδρος του Κινήματος διασφάλισα μέχρι τώρα τις δημοκρατικές διαδικασίες. Από αυτή την ώρα και μέχρι την εκλογή προέδρου, θα υποβληθούν όσες υποψηφιότητες θέλουν μέχρι σήμερα το βράδυ, το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι στα χέρια σας.

Ένα πράγμα δεν αλλάζει, η Ιδρυτική Διακήρυξη που όλοι μαζί συνυπογράψαμε. Όπως δεν αλλάζουν και οι συμφωνίες που έχουμε κάνει με τα κινήματα που συμπορευόμαστε μέχρι σήμερα, όμως θα πρέπει όλοι να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να φέρουμε κοντά μας πολίτες που είναι έτοιμοι να συμπαραταχθούν σε ένα μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό Τόξο, γιατί έχουμε μπροστά μας εθνικές εκλογές-γιατί θα καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση- περιφερειακές εκλογές, αλλά και ευρωπαϊκές εκλογές.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καλεσμένους μας, τους ευρωπαίους αντιφεντεραλιστές Μεταρρυθμιστές και Συντηρητικούς που είναι σήμερα εδώ, τον πρόεδρο του ADR του Λουξεμβούργου, που βρίσκεται μαζί μας και θα απευθύνει σε λίγο το λόγο, τους δύο συναδέλφους πολωνικής καταγωγής επικεφαλής του group, ο ένας εξ αυτών με σπουδές στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, που ετοιμάζουμε να ενώσουμε το Νότο της Ευρώπης μαζί με εκείνους που αντιστέκονται στην Ευρώπη της Μέρκελ, στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, στην Ευρώπη που πάνε να κάνουν αντί για Ευρώπη των κρατών –εθνών, μια Ευρώπη των τραπεζιτών και της γερμανικής επικυριαρχίας.

Όμως, δεν είναι τυχαίο ότι ήρθαν έτσι τα πράγματα, το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να γίνει τελικά στις 27 Απριλίου του 2013, παρότι ήταν προγραμματισμένο για χθες, αλλά αναβλήθηκε λόγω του αγώνα μπάσκετ, που όρισε η κυβέρνηση, σε αυτό το γήπεδο. Γιατί το λέω αυτό, αν μπείτε στο διαδίκτυο και αναζητήσετε στο Google «27 Απριλίου», θα διαπιστώσετε ότι το Ιδρυτικό μας Συνέδριο γίνεται την ίδια ημέρα, Κυριακή των Βαΐων τότε, του 1941, που οι δυνάμεις κατοχής έμπαιναν στην Αθήνα. Την ίδια μέρα που ο Κωνσταντίνος Κουκίδης τυλιγόταν με την ελληνική σημαία στο βράχο της Ακρόπολης μη δεχόμενος να σηκώσει τη σβάστικα και πηδώντας στο κενό απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι αυτό το Έθνος είναι το Έθνος των Σουλιωτών, είναι το Έθνος που είναι η μοίρα του να μένει ελεύθερο, είναι εκείνο το Γένος των Ελλήνων που πάλεψε και παλεύει για την ελευθερία της Ευρώπης.

Είναι το Γένος και το Έθνος αυτό που δεν δέχεται να κυβερνάται από «Τσολάκογλου», που δεν παραδίδεται, που δεν γονατίζει, που δεν προσκυνά. Που έχει την «Υπερμάχω Στρατηγώ» μαζί του και ελευθερώνεται. Την επικαλεστήκαμε όταν ξεκινούσαμε και έτυχαν τα πράγματα σήμερα αυτή την επέτειο να πραγματοποιείται το Ιδρυτικό μας Συνέδριο.

Θέλω να σας θυμίσω ότι αυτή την ίδια μέρα, ο τότε Μητροπολίτης Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρύσανθος, όταν του ζήτησαν να πάει να παραδώσει την πόλη των Αθηνών, με τον δήμαρχο της Αθήνας και του Πειραιά αρνήθηκε να παραδώσει την Ελλάδα στους Γερμανούς κατακτητές. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έκλεισαν τα πατζούρια, οι κατακτητές πέρασαν και το ραδιόφωνο μετέδωσε πριν τον Εθνικό Ύμνο ένα σύνθημα που θα είναι το σύνθημά μας: «Έλληνες ψηλά τις καρδιές».

Και επειδή, η μοίρα τα φέρνει έτσι, η αντίσταση των Ελλήνων ήταν αντίσταση πανεθνική, αλλά κάποιοι οδήγησαν μετά στον εμφύλιο σπαραγμό. Αυτόν θα τον αποφύγουμε. Εγγυητές είμαστε εμείς, εμείς θα ενώσουμε όλο τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από πού κατάγεται πολιτικά, και σβάστικες στην Ελλάδα δεν θα υψωθούν ποτέ ξανά είτε είναι οι σβάστικες Γερμανών κατακτητών, είτε είναι σβάστικες νεοναζιστών που πληρώνονται, προκειμένου να φέρουν τον διχασμό την πατρίδα μας.

Δεν θέλω να καθυστερήσω άλλο, θα σας πω μόνο ότι είμαστε όλοι μαζί και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Σ’ αυτή την πορεία μας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν, από την αρχή μέχρι τώρα, ακόμα και αυτούς που γονάτισαν, ακόμα και αυτούς που υποχώρησαν, ακόμα και αυτούς που αγοράστηκαν, αλλά ιδιαίτερα εκείνους που πιθανόν να αδικήσαμε σ’ αυτή την πορεία, γιατί υπάρχουν και αρκετοί που στενοχωρήσαμε με δικά μας λάθη.

Ως Πρόεδρος λοιπόν του Κινήματος αναλαμβάνω εγώ προσωπικά όλο το βάρος όλων εκείνων και τους καλώ να έρθουν μαζί μας, να συμπαραταχθούν με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν λείπει κανείς από αυτό τον αγώνα.

Ανεξάρτητες Ελληνίδες, Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε λίγη ώρα μετά τους χαιρετισμούς των καλεσμένων μας αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία απέδειξε ότι δεν χρειάζονται επαγγελματίες πολιτικοί για να δώσουν την μάχη στο Κοινοβούλιο, μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία αποτελείται από βουλευτές που είπαν «όχι» σε όλα μέσα στην Βουλή και άντεξαν, αλλά και από εκείνους τους βουλευτές που προέρχονται από τις συντονιστικές μας επιτροπές, απλούς Έλληνες πολίτες, Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες, που απέδειξαν ότι είναι πολύ καλύτεροι βουλευτές από τους επαγγελματίες.

Οι νέοι είναι η ελπίδα του Κινήματος και όπως είπα στο Συνέδριο της Νεολαίας δεν είναι το μέλλον του κινήματος είναι το μέλλον κίνημα η Ανεξάρτητη Νεολαία.

Κλείνω λέγοντάς σας, η ανατροπή θα έρθει σύντομα. Η ανατροπή θα έρθει όσο σύντομα σηκώσουμε τους Έλληνες από τον καναπέ, όσο σταματήσουμε την αντίσταση του πληκτρολογίου. Θέλω όμως να σας πω ότι, από εδώ και πέρα, έχουμε και μια μεγάλη ευθύνη. Θα συνδιαμορφώσουμε το πολιτικό μας πρόγραμμα. Είμαστε το μόνο Κίνημα που έχουμε πει πριν τις εκλογές τι θα κάνουμε τους πρώτους έξι μήνες, τι θα κάνουμε τον πρώτο χρόνο, τι θα κάνουμε την πρώτη τετραετία.

Έχουμε αναλύσει το πώς θα βγάλουμε την χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, με αυτό το πρόγραμμα που τελικά θα διαμορφώσουμε. Αναλαμβάνετε όλοι την ευθύνη να εξηγήσετε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει πρόγραμμα διακυβέρνησης, υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από τον δρόμο του μνημονίου, από τον δρόμο που μας οδηγούν οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Και αν λένε ότι ο δικός τους δρόμος είναι ο μοναδικός τους ερωτώ, έδωσαν 350 δις για να σώσουν 160 δις καταθέσεις, πού είναι τα χρήματα αυτά; Αυτός ο τόπος το 2009 είχε ένα τρις ακίνητη περιουσία. Αυτός ο τόπος είχε 300 δις καταθέσεις. Να ξέρουν καλά, εάν έρθουμε στην εξουσία θα ψάξουμε, θα βρούμε, θα τιμωρήσουμε και θα δημεύσουμε τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει έλεος για κανέναν. Δεν συμβιβαζόμαστε με κανέναν. Θα πληρώσουν, όπως πληρώνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες.

Καλές εργασίες του Συνεδρίου. Σήμερα μετά τους χαιρετισμούς θα προχωρήσουμε στην συζήτηση, όπως βλέπετε στο πρόγραμμά σας, για το καταστατικό και το οργανωτικό του κινήματος, επειδή πρέπει να γίνει απόλυτα δημοκρατική διαδικασία. Αφού δείτε τις προτάσεις που επεξεργάστηκε ο κ. Καπερνάρος, τις προτάσεις των μελών μας, όπως παρουσιάστηκαν στα προσυνέδρια, θα ψηφίσουμε και θα συνέλθει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, προκειμένου να το επικυρώσει, για να πάμε αύριο στις εκλογές των οργάνων που θα συναποφασίσουμε.

Καλό δρόμο σε όλους και σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου