ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ


«Ανακοινώθηκε χθες ο προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Οι θλιβεροί τίτλοι τέλους γράφονται σε ένα ακόμη κομμάτι του τοπικού μας πλούτου. Σύντομα οι Γάλλοι ιδιοκτήτες-προφανώς μετά τη φετινή καμπάνια-θα πάρουν τα κλειδιά των εργοστασίων στο Πλατύ, την Ορεστιάδα, τις Σέρρες (φυσικά και της Λάρισας, της Ξάνθης, και τα δύο της Σερβίας).

Όποιος νιώθει περήφανος για την εξέλιξη αυτή να σηκώσει το «πράσινο» ή το «γαλάζιο» χέρι του. Όποιος ξαναμιλήσει για πετυχημένες πολιτικές και συμβόλαια με το λαό, να «πέσει φωτιά να τον κάψει». Όποιος επιτρέψει να τη γλυτώσουν οι ανέντιμοι που βύθισαν την ελληνική ζάχαρη στον «τάφο», ας μην λέγεται Έλληνας.

Για ό, τι αφορά το αύριο:

·         Να διασωθεί η τευτλοκαλλιέργεια της χώρας με κάθε τρόπο, να το ξέρει ο Γάλλος και να το υπογράψει. Δεν τον θέλουμε εδώ για να συσκευάζει το περίσσευμα της δικής του ποσόστωσης. Οι αγρότες μας δεν θα γίνουν ούτε κολίγοι ούτε μετανάστες.
·         Να υποχρεωθεί το νέο αφεντικό σε επενδύσεις στα εργοστάσια που θα τον αγκυρώνουν μακροπρόθεσμα, δεν θα κάνει πειρατικό ρεσάλτο και μετά aller.
·         Να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα ύψη των ημερομισθίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου