ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να βρει λύση για την καταβολή των δεδουλευμένων των ναυτικών»

Η υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ναυτικών για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Δυστυχώς, η αισιοδοξία του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου ότι θα βρεθεί λύση για την καταβολή των δεδουλευμένων των ναυτικών, σε συνεννόηση με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τις τράπεζες, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Είναι ακόμη γνωστό ότι μερικές από τις εταιρείες που οφείλουν χρήματα στους ναυτικούς τους, λαμβάνουν επιδοτήσεις για τη δρομολόγηση πλοίων τους στις άγονες γραμμές. Με άλλα λόγια, οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν για να έχουν σύνδεση τα νησιά, αλλά την ίδια στιγμή δεν πληρώνονται τα πληρώματα των πλοίων.

Το Υπουργείο, πρέπει να ενεργήσει άμεσα και πιο αποφασιστικά, ειδάλλως θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Και αυτό γιατί, πέρα από το αυτονόητο δικαίωμα, ο κάθε εργαζόμενος να πληρώνεται για την εργασία του, τίθεται και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού στην ακτοπλοΐα, μεταξύ των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τους μισθούς και των εταιρειών που σέβονται τα πληρώματα τους και καταβάλλουν έγκαιρα τα δεδουλευμένα τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου