ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Θέμα: «Μεθοδεύεται σκόπιμη «φίμωση» των υπαλλήλων της ΕΛ.ΣΤΑΤ»
  
Κύριοι Υπουργοί,

με έκπληξη πληροφορείται η κοινή γνώμη από δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, το γεγονός της υποχρεωτικής υπογραφής δήλωσης από τους υπαλλήλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ, στην οποία εμπεριέχεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν στοιχεία της υπηρεσίας ενώπιον των δικαστικών αρχών!

Οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται διότι θεωρούν ότι όχι μόνο δεν είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν το έγγραφο, αλλά ότι αυτό είναι παράνομο. Οι λοιποί όροι καλύπτονται από την κείμενη νομοθεσία που διέπει τις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων του δημοσίου.

 Η επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση έχει διανεμηθεί σε όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΣΤΑΤ, με διαταγή να το υπογράψει. Περιέχουν δήθεν διατάξεις για την προστασία του στατιστικού απορρήτου.

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 7 (σε συνδυασμό με τις παρ. 8 και 9) ζητείται μεταξύ άλλων να υπογράψει το προσωπικό ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα απόρρητα η/και εμπιστευτικά στοιχεία σε οποιαδήποτε διαδικασία ενώπιον δικαστικών ή άλλων διοικητικών αρχών.

Ερωτάστε  κύριοι Υπουργοί:

  • Ποια είναι η θέση σας στο γεγονός αυτό, τη στιγμή που είναι πασιφανές ότι στόχος της διοίκησης και ειδικότερα του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ, δεν είναι η προστασία του απορρήτου, πράγμα για το οποίο δεν έχει κανείς αντίρρηση αλλά η προσωπική του προστασία, εν όψει των εκκρεμοτήτων του στη δικαιοσύνη, ώστε να φιμωθούν «νομότυπα» οι υπάλληλοι της ΕΛ.ΣΤΑΤ που είναι μάρτυρες κατηγορίας και θα καταθέσουν στη δίκη που είναι κατηγορούμενος για όσα συνέβησαν στο έλλειμμα 2009;

Αθήνα 29/5/2013

Αριθ. Πρωτ. Τμ. Κοινοβ. Ελέγχου Βουλής: 11.110

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ


ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου