ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

«Στη Βουλή οι οφειλές της ΔΕΗ και των ασφαλιστικών ταμείων στους φαρμακοποιούς της Κρήτης».

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου σχετικά με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ και της ΔΕΗ προς τα φαρμακεία.

Στην ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα επιβίωσης, κινδυνεύοντας ακόμη και με κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, αφού τα χρέη που τους οφείλονται, ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ενδεικτικά αναφέρει ότι μόνο στο Ηράκλειο η ΔΕΗ οφείλει 850.000 ευρώ και στην υπόλοιπη Κρήτη άλλες 750.000 ευρώ.

Όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, ενώ υπάρχουν τα χρήματα για να γίνει η αποπληρωμή των χρεών, δεν υπάρχει στην Κρήτη αρμόδιος υπάλληλος που να ανήκει στο ασφαλιστικό της ΔΕΗ και να έχει δικαίωμα υπογραφής των ενταλμάτων πληρωμής.

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις τους οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο, ενώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία της Κρήτης αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Παρόμοια, ωστόσο, προβλήματα αντιμετωπίζουν με το ΤΑΠ-ΟΤΕ, τον Οίκο Ναύτη, το ΤΥΔΕ, το ΤΥΜΕΔΕ και το ΤΣΑΥ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση στα ανωτέρω προβλήματα, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου