ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Την έντονη ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των πολυτέκνων, με το άκουσμα ότι θα φορολογηθούν και τα πολυτεκνικά επιδόματα, με απώλειες για χιλιάδες δικαιούχους του ΟΓΑ, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με επιστολή του Γραμματέα του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας Παναγιώτη Γκουντελάκη, η οποία και προωθήθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ, «η φορολόγηση των επιδομάτων που μέχρι πρότινος ήταν απαλλασσόμενα από το φόρο, θα οδηγήσει στην απώλεια όχι μόνο του οικογενειακού εισοδήματος, αλλά και του ίδιου του βοηθήματος».

«Άλλο να φορολογείς τα REPOS, τα μερίσματα από τις ΑΕ, ΕΠΕ και άλλο να φορολογείς τα επιδόματα των πολυτέκνων (δημογραφικού ενδιαφέροντος) καθώς και τα επιδόματα ανεργίας», υπογραμμίζει ο κ. Γκουντελάκης και αποκαλύπτει πώς «πρόκειται να αυξηθεί και η εισφορά αλληλεγγύης».

«Αληθεύει η πληροφορία περί φορολόγησης των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ; Εάν ναι, σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να εξαιρεθεί η συγκεκριμένη κατηγορία επιδομάτων από την κλίμακα υπολογισμού φόρου εισοδήματος; Δεσμεύεστε να επαναφέρετε το αφορολόγητο της συγκεκριμένης κατηγορίας εσόδων;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα, θα ακυρωθεί η ίδια η έννοια του Κράτους Πρόνοιας και θα δοθεί και η χαριστική βολή στις χιλιάδες οικογένειες πολυτέκνων που αδυνατούν να φοροδοτήσουν.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: «ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ»

κ.κ Υπουργοί,

Σας μεταφέρω, άνευ περαιτέρω σχολίων, επιστολή του Γραμματέα του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας Παναγιώτη Γκουντελάκη, ο οποίος μου μεταφέρει την έντονη ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των πολυτέκνων, με το άκουσμα ότι θα φορολογηθούν και τα πολυτεκνικά επιδόματα, που λάμβαναν μέχρι πρότινος οι δικαιούχοι από τον ΟΓΑ.

Στην επιστολή που μου απέστειλε ηλεκτρονικά ο κ. Γκουντελάκης, αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Θα θέλαμε να μεταφέρετε στον Πρόεδρο κ. Καμμένο την έντονη ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των πολυτέκνων με το άκουσμα ότι θα φορολογηθούν και τα πολυτεκνικά επιδόματα που παίρναμε από τον ΟΓΑ και τα οποία μέχρι πέρυσι ήταν απαλλασσόμενα από το φόρο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το οικογενειακό εισόδημα και να χάσουν τα επιδόματα των πολυτέκνων χιλιάδες οικογενειάρχες.

Άλλο να φορολογείς τα REPOS, τα μερίσματα από τις ΑΕ, ΕΠΕ και άλλο να φορολογείς τα επιδόματα των πολυτέκνων (δημογραφικού ενδιαφέροντος) καθώς και τα επιδόματα ανεργίας!!!

Συν ότι αυξάνεται και η εισφορά αλληλεγγύης την οποία δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε θα την πληρώνουμε.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

Γκουντελάκης Παναγιώτης

Γραμματέας Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας»

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  1. Αληθεύει η πληροφορία περί φορολόγησης των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ; Εάν ναι, σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να εξαιρεθεί η συγκεκριμένη κατηγορία επιδομάτων από την κλίμακα υπολογισμού φόρου εισοδήματος;
  2. Δεσμεύεστε να επαναφέρετε το αφορολόγητο της συγκεκριμένης κατηγορίας εσόδων;
  3. Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι:
  4. Ακυρώνετε κατ’ ουσία την ίδια την έννοια του Κράτους Πρόνοιας;
    • Δίνετε τη χαριστική βολή σε χιλιάδες οικογένειες πολυτέκνων που αδυνατούν να φοροδοτήσουν;
    • Καταστρατηγείτε το άρθρο 21 του Συντάγματος που σαφώς ορίζει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους»;

Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου