ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ»

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ»

«ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΟΓΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ 100%. ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 50% ΛΟΓΩ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στα Ιωάννινα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια υπό τη βουλευτική του εποπτεία.

Συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο, από τους οποίους είχε μια πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν τη Βορειοδυτική περιοχή της χώρας και που χρήζουν κοινοβουλευτικών χειρισμών για άμεση επίλυση.

Ο Τέρενς Κουίκ πραγματοποίησε επίσης επισκέψεις στη ΔΕΗ Ιωαννίνων, όπως και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης.

Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με το Ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ιωαννίνων και με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, όπως επίσης και με τη Διοίκηση της επιχείρησης Spider η οποία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης λόγω των τεράστιων ποσών που της χρωστά το ελληνικό Δημόσιο.

Γόνιμη ήταν και η σύσκεψη του Τέρενς Κουίκ στα καινούργια γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τους Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής, στην οποία συζητήθηκαν θέματα Κοινοβουλευτικής δράσης.

Με την ολοκλήρωση των επαφών του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ έκανε την εξής δήλωση:

«Μετά την πρόσφατη πολύ επιτυχημένη προσυνεδριακή μας εκδήλωση εδώ στα Γιάννενα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις δράσεις μας κοντά στον Ηπειρώτη πολίτη και αναλαμβάνοντας σημαντικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Μαζί με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος, αρχίσαμε αυτό το διήμερο μια σειρά πολύ σημαντικών επαφών που είμαι βέβαιος ότι θα έχουν σύντομα πολύ θετικά αποτελέσματα.

Κατ’ αρχήν, ζητάμε να κατατεθεί στον Εισαγγελέα ο φάκελος του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, καθώς δεν μπορεί άλλο το μεγάλο αυτό σκάνδαλο να παραμένει στα συρτάρια. Η πόλη δικαιούται να έχει ένα αεροδρόμιο που να λειτουργεί με όλα τα απαραίτητα και σύγχρονα μηχανήματα και όχι να είναι έρμαιο μαϊμού μελετών που κανένας μέχρι σήμερα δεν έκανε τον κόπο να στείλει στη Δικαιοσύνη.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε και το αίτημα όλων των φορέων της Ηπείρου για τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής η οποία κοντά στα δύο τμήματα που ήδη λειτουργούν, το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαινιάσει και την Αρχιτεκτονική Σχολή και μάλιστα σε εγκαταστάσεις που έχει πανέτοιμες εξ’ ιδίων πόρων η εδώ πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σχετικά με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που είναι ένα από τα κορυφαία της χώρας, με 780 κλίνες σε απόλυτη πληρότητα και με 250 καταγραφές ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία, δεν είναι δυνατόν να εργάζονται μόνο 25 τραυματιοφορείς 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Για το θέμα του νοσοκομείου θα επανέλθουμε με ειδικότερα Δελτία Τύπου αφού πρώτα καταθέσω σχετικές Ερωτήσεις στον αρμόδιο Υπουργό.

Απλά να προσθέσω κάτι το τραγικό:

Όπως με διαβεβαιώνουν εργαζόμενοι και νοσηλεύτριες, ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΟΓΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ 100%. ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 50% ΛΟΓΩ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Ένα ζήτημα ηθικό υπάρχει και με εργαζόμενους στο Δήμο Ιωαννίνων. Μιλάμε και για ΑμεΑ, αλλά και υπαλλήλους από τους πλέον έμπειρους στα αυτοδιοικητικά, οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ διαθεσιμότητας και ανεργίας διότι έτσι επέλεξε ο εκλεκτός της συγκυβερνητικής ΔΗΜΑΡ Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Ζήτημα έχουμε και στη διακρατική συγκοινωνιακή σύνδεση Αλβανίας-Ελλάδας, καθώς τα αλβανικά λεωφορεία έχουν ισοπεδώσει ανταγωνιστικά τα αντίστοιχα ελληνικά και κυρίως των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εξαιτίας των φορολογικών ανισοτήτων που διέπουν τα κόμιστρα.

Τέλος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκινήσαμε έρευνα για την τρισάθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικές επιχειρήσεις της Ηπείρου, εξαιτίας των αντιαναπτυξιακών μνημονιακών πολιτικών και των τεράστιων οφειλών που έχει το Κράτος έναντι πολλών εξ’ αυτών.

Σήμερα, κάναμε την πρώτη μας επίσκεψη στην εταιρεία Spider, στην οποία το Δημόσιο χρωστά πολλά εκατομμύρια και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτές τις επαφές αποδεικνύοντας ότι για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ένα από τα πρώτα μας μελήματα είναι η ανάκαμψη της οικονομίας η οποία, βεβαίως, στηρίζεται πρωτίστως στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Αργά το μεσημέρι, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ αναχώρησε για τη Θεσπρωτία και το βράδυ θα περάσει ακτοπλοϊκώς στην Κέρκυρα.

Για να δείτε τη συνέντευξη τύπου που ο Τέρενς Κουίκ παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ πατήστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=s6qJBSxv24I


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου