ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Μ. Χρυσοβελώνη: «Ανεπαρκής και διακοσμητικός ο υπουργός Ναυτιλίας»

Σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή Μαγνησίας και Αναπληρωτού Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τα χρονίζοντα προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές γραμμές των Σποράδων.

Υπενθυμίζεται πως η Μ. Χρυσοβελώνη είχε καταθέσει την ίδια ακριβώς ερώτηση προς τον κ. Μουσουρούλη και τον περασμένο Ιούλιο, παίρνοντας την ίδια ακριβώς απάντηση.

Για ακόμη μια φορά ο αρμόδιος υπουργός διαπίστωσε την «αδυναμία» του να πράξει ο,τιδήποτε για να βελτιώσει την κατάσταση στις Σποράδες επικαλούμενος την πρωτοκαθεδρία των ακτοπλόων στο συγκεκριμένο τομέα!

Μάλιστα εμφανίστηκε τελείως απροετοίμαστος αδυνατώντας να αντικρούσει τα επιχειρήματα της Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Χαρακτηριστικά η Βουλευτής Μαγνησίας επικαλέσθηκε πρόσφατη επικριτική δήλωση του ίδιου του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε τηλεοπτικά στα μέσα του τα τρέχοντος Μαΐου (σε δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3) για την έλλειψη ανταπόκρισης του κ. Μουσουρούλη στα αιτήματα των κατοίκων των Σποράδων! Απαντώντας σ’ αυτό ο κ. Μουσουρούλης διάβασε Δελτίο Τύπου του ΥΜΑΘ του περασμένου Απριλίου.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω μετά την Ολομέλεια η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε:

«Το συμπέρασμα από την σημερινή συζήτηση είναι ένα. Όσο είναι υπουργός Ναυτιλίας ο κ. Μουσουρούλης τα προβλήματα των Σποράδων δεν πρόκειται να λυθούν.

Είναι απογοητευτική η εικόνα ενός υπουργού στη Βουλή που αδυνατεί να αρθρώσει μια κουβέντα για να απαντήσει επί της ουσίας στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Και το πιο δυσάρεστο είναι πως μέσα στο ένα χρόνο της υπουργικής θητείας του όχι μόνο δεν προχώρησε η γραμμή Θεσσαλονίκης – Σποράδων αλλά σημειώθηκε χειροτέρευση της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης τους από άλλα λιμάνια.

Το γεγονός ότι ένας άλλος υπουργός της Ν.Δ. - ο κ. Θ. Καράογλου - τον επικρίνει δημόσια, πολύ απλά σημαίνει ότι ο κ. Μουσουρούλης έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Προφανώς αυτό δεν περιορίζεται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων ούτε αφορά μόνο την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Είναι ένα χρονίζον πλέον πρόβλημα ανυπαρξίας του αρμοδίου υπουργού που έχει επιλέξει συνειδητά τον ρόλο του παθητικού θεατή των γεγονότων.


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούμε από τον κ. Σαμαρά να του θυμίσει ποια είναι τα πραγματικά του καθήκοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου