ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς για το έτος 2013 συγκαταλέγεται μεταξύ των 200 καλύτερων Πανεπιστημίων της παγκόσμιας κατάταξης, σε 10 από τα 30 θεματικά-επιστημονικά πεδία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Κατάταξης QS.

Συγκεκριμένα, το Α.Π.Θ., είναι μεταξύ των 200 κορυφαίων, στα εξής επιστημονικά πεδία: Ιστορία, Επιστήμες της Γης και της Θάλασσας, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Επιστήμες Επικοινωνίας και ΜΜΕ, στη Νομική, καθώς και στους κλάδους των Μηχανικών (Χημικοί, Πολιτικοί, Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι Μηχανικοί).

Το ΑΠΘ, αν και υποχώρησε φέτος ελαφρώς στην παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων σε σχέση με το 2012, όταν είχε καταλάβει την 158η θέση, διατηρεί την πρωτιά μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων. Βρίσκεται στη θέση 194 της παγκόσμιας κατάταξης, δηλαδή στο 1% με τα καλύτερα πανεπιστήμια, και ακολουθεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην 268η θέση.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση του Ιδρύματος, που αποδεικνύει το επίπεδο σπουδών στην Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών της ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε φυσικά υπερήφανοι ως έθνος για τη διάκριση αυτή. Αυτό το γεγονός, όμως, εκτός των άλλων, επιφορτίζει με ιδιαίτερη ευθύνη την εκπαιδευτική κοινότητα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πέραν της μετάδοσης γνώσεων και της εξειδίκευσης των φοιτητών, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ως πνευματικοί ηγέτες, οφείλουν με τη ζωή και τη δράση τους να αποτελέσουν πνευματικούς φάρους για τους νέους της εποχής, που συχνά βιώνουν τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό.


Ειδικά στις μέρες μας με την υπάρχουσα κρίση στην οικονομία, την κοινωνία, τις αξίες και τα ήθη, το αίτημα καθίσταται επιτακτικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου