ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


«Ευχή μας θα ήταν σήμερα που γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού να γιορτάζαμε συγχρόνως και κάποιες πρώτες θετικές εξελίξεις γύρω από τον Τουρισμό μας. Η τουριστική μας βιομηχανία είναι το ισχυρό χαρτί της Ελλάδας και στη σημερινή εποχή της βαθιάς ύφεσης και της καλπάζουσας ανεργίας, θα περιμέναμε να ήταν βάλσαμο για την τραυματισμένη Οικονομία μας και να βλέπαμε υψηλότερα έσοδα και επιδόσεις.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση συνελήφθη χωρίς σχέδιο άμεσης δράσης για ανάκαμψη του Τουρισμού μας παρότι ο κ. Σαμαράς διεκδικούσε αυτοδυναμία, δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι είχε έτοιμη στρατηγική για τη διακυβέρνηση της χώρας και τον Τουρισμό. Ζητάμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κινητικότητα από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, χωρίς να περιορίζεται από τη γενικότερη ατολμία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αλλά και της ειδικότερης, που συνδέεται με το Μνημόνιο και την Τρόϊκα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης για άμεση μείωση του ΦΠΑ εστίασης στο 13%.

Οι δυνατότητες του Τουρισμού μας δεν έχουν περιορισμένα όρια, ούτε ταβάνι. Μπορεί να αποτελέσει ατμομηχανή για την Ανάπτυξη και την Οικονομία, αρκεί να υπάρχουν ως προαπαιτούμενα στρατηγική, σχέδιο, τόλμη και πολιτική βούληση. Με αυτό τον τρόπο, ο πήχης μπορεί να τοποθετείται όλο και πιο ψηλά, όπως είναι η προσδοκία του ΣΕΤΕ για 17 εκατομμύρια επισκέπτες του χρόνου, 11 δις ευρώ άμεσα έσοδα και 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε κάθε σωστή προσπάθεια, με την ελπίδα, του χρόνου τέτοια μέρα να έχουμε θετικότερες εξελίξεις και απολογισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου