ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΛΙΒΥΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ»


Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών σε αναφορά του Βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνου Ουζουνίδη, που κατέθεσε στις 03/09/2012 ζητώντας την άμεση παρέμβαση για την πληρωμή των συμμετεχόντων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα φιλοξενίας και νοσηλείας Λίβυων τραυματιών, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι, από την ημέρα που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του έχει προβεί σε διαβήματα ......
προς την λιβυκή πλευρά εγγράφως και τηλεφωνικώς, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η σύσταση λιβυκής επιτροπής για τη βεβαίωση των δαπανών.

Η επιτροπή επισκέφθηκε τη χώρα μας στις 30 Ιουλίου, ενώ ύστερα από συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών με την επιτροπή προχώρησε σε νεώτερο διάβημα προς τον επιτετραμμένο της Λιβύης για την ταχεία ρύθμιση του θέματος.

Όπως τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών, εκπρόσωποι των ελληνικών νοσοκομείων και ξενοδοχείων μετέβησαν στην Τρίπολη, προκειμένου να διευθετήσουν το συγκεκριμένο θέμα με την αμέριστη συμπαράσταση της Πρεσβείας. Ενώ το θέμα παρακολουθείται στενά από τον ίδιο τον Υπουργό Εξωτερικών, μέχρι στιγμής, ένα πολύ μικρό μέρος από τις οφειλές έχει καταβληθεί στους εμπλεκόμενους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου