ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου με τη Συντονιστική Επιτροπή των Δευτεροβάθμιων Συνεταιριστικών Ενώσεων Ελλάδος, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή για τα προβλήματα των αγροτικών συνεταιρισμών και της αγροτικής  παραγωγής .
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών ζήτησαν:


-        Κατάργηση του Ν4015/2012 που αφορά στη μετατροπή των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

-        Τα περιουσιακά στοιχεία των συνεταιρισμών να παραμείνουν στους συνεταιρισμούς.

-        Η ΑΤΕ να παραμείνει σε τραπεζικό κρατικό πυλώνα για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης.

Ο κ. Πάνος Καμμένος εξέφρασε τη στήριξή του στη λειτουργία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι υγιείς συνεταιρισμοί. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να μειωθούν τα επιτόκια για την αγορά ζωοτροφών και σπόρων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Μαρκόπουλος, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών Νότης Μαριάς και ο υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος και η υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δήλωσε τα εξής: 

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τη Συντονιστική Επιτροπή των Δευτεροβάθμιων Συνεταιριστικών Ενώσεων Ελλάδος. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, διότι η τρόικα και η πολιτική που επιβάλλει μέσω των ντόπιων ενεργούμενών της, οδηγούν στη διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής.

Οι συνεταιριστές οδηγούνται, χωρίς να έχουν δικαίωμα να πουλήσουν τα περιουσιακά στοιχεία των συνεταιρισμών για να αποπληρώσουν τα χρέη, με τις χειροπέδες στα δικαστήρια. Σε συνδυασμό με το νέο διατροφικό κώδικα η Ελλάδα οδηγείται στο να μην παράγει αγροτικά προϊόντα, να μην έχει κτηνοτροφία.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα στηρίξουμε τους Έλληνες αγρότες, θα στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή. Εάν τελειώσει η πρωτογενής παραγωγή στην πατρίδα μας, τελείωσε και η Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου