ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ 48η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ (COSAC) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


«Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει τρόικα και Μνημόνιο με παρέμβασή του στη Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ στη Λευκωσία»

 Τη στιγμή που η Κύπρος βρίσκεται μια ανάσα πριν από το Μνημόνιο, μιλώντας σήμερα 16/10/2012 στην 48η Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ που διεξάγεται στη Λευκωσία, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το Μνημόνιο που επέβαλε η τρόικα σε συνεργασία με τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις έχει οδηγήσει στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας .
Το Μνημόνιο, συνέχισε ο Νότης Μαριάς επέβαλε λιτότητα, βίαιη μείωση μισθών και συντάξεων και διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόνισε ο Νότης Μαριάς βαθειά ύφεση ενώ η ανεργία έχει ήδη σκαρφαλώσει στο 24,4% και η ανεργία των νέων έχει σπάσει πανευρωπαϊκό ρεκόρ καθώς ανέρχεται πλέον στο 55,4%. Επίσης σύμφωνα με σημερινά στοιχεία το 33,5% του ελληνικού πληθυσμού ζει πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει τις 3000, χιλιάδες πολίτες τρώνε στα συσσίτια ενώ άλλοι αναζητούν τροφή στα σκουπίδια.  

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το Μνημόνιο βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία αφού τα κοινοβούλια όλων των χωρών του Μνημονίου έχουν μετατραπεί σε υπηρέτες των απαιτήσεων της τρόικας και των δανειστών παραβιάζοντας έτσι την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Η ΕΕ παρατήρησε ο Νότης Μαριάς έχει μετατραπεί από μια Ένωση κρατών και λαών σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση των δανειστών. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πάψει πλέον να εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον των λαών και των πολιτών της ΕΕ και έχει μετατραπεί σε όργανο των δανειστών.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε ότι η ΕΚΤ κερδοσκοπεί πλέον και εις βάρος του ελληνικού λαού αφού έχοντας αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά με έκπτωση τουλάχιστον 40% απαιτεί και επιτυγχάνει από την ελληνική κυβέρνηση εξόφληση των εν λόγω ομολόγων στο 100% της ονομαστικής τους αξίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους κατέληξε ο Νότης Μαριάς η Ελλάδα θα πρέπει να απαλλαγεί από το Μνημόνιο και την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου