ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


«ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»


Δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη επεσήμανε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια εισήγησής του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η οποία ασχολείται με τις αποκρατικοποιήσεις φορέων στρατηγικής σημασίας.
Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι η επιμήκυνση του μνημονίου περιλαμβάνει πρόσθετα βάρη για τους φορολογουμένους και υπογράμμισε ότι το μνημόνιο απέτυχε γιατί δεν κατάφερε να συνδυάσει τη δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη.

Ο βουλευτής Ευβοίας αναρωτήθηκε ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις. «Τι θα αλλάξει αν η ΔΕΗ από κρατικό μονοπώλιο μετατραπεί σε ιδιωτικό; Ποιο είναι το σχέδιο σας; Εμείς λευκή επιταγή δεν σας δίνουμε γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «αν πουλήσετε τις στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις μετά τι θα κάνετε εφόσον συνεχιστούν οι πολιτικές της ύφεσης, θα περιμένουμε να επιβιώσουμε από τη δόση λες και είμαστε πολιτικοί και οικονομικοί ναρκομανείς της δόσης; Ποιο σχέδιο  υπάρχει για τις ιδιωτικές επενδύσεις, για την αναδιάρθρωση της πρωτογενούς παραγωγής, για την προσέλκυση ναυτιλιακών επενδύσεων, για τις ευκαιρίες σε χιλιάδες επιστήμονες με ιδιωτικά πανεπιστήμια ή τη SILICON VALLEY ή για την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα Έρευνας;»   

Καταλήγοντας στην εισήγησή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κάλεσε όλα τα κόμματα να συμβάλλουν ώστε να εξέλθει η χώρα από το τούνελ της ύφεσης.«Τα όσα επισημαίνω αφορούν όλα τα κόμματα, αφορούν το σχέδιο του Οικονομικού Πατριωτισμού το οποίο δεν απευθύνεται ούτε στην αριστερά, ούτε στη δεξιά, αλλά έχει ως στόχο την ανάπτυξη της χώρας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου