ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Οι πρόσφατες αλλαγές στην κορυφή της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο ενιαίος φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας.
Αλλαγές αποσπασματικές και αναχρονιστικές που το μόνο που θα επιφέρουν είναι να επιτείνουν τα αδιέξοδα του ΕΟΠΥΥ, καθώς το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι αδιέξοδες πολιτικές της ηγεσίας του υπουργείου.....
 υγείας καθώς και η ελλιπέστατη χρηματοδότηση. Κάτω από το βάρος πολλών δις ευρώ σε χρέη ο ΕΟΠΥΥ οδηγείται στην κατάρρευση και μαζί με αυτόν το σύνολο των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας με τραγικές συνέπειες για το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας.
Με υπεράριθμο προσωπικό χιλίων διακοσίων ατόμων, αντί ενός μικρού ευέλικτου σχήματος σύγχρονου ελεγκτικού μηχανισμού, χωρίς σύγχρονες υπηρεσίες, μέσα και οργάνωση λογιστηρίου καθώς και χωρίς μηχανοργάνωση, με ένα τεράστιο λειτουργικό κόστος που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι των πρώην ταμείων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, Οίκος Ναύτου και ΟΠΑΔ, με απλήρωτους γιατρούς, φαρμακοποιούς, φυσικοθεραπευτές και δημόσια νοσοκομεία, τα τρωκτικά έχουν στήσει χορό πολλών δις στον ΕΟΠΥΥ. Το μόνο που κατορθώνουν οι κυβερνητικοί πρόθυμοι είναι να μεγαλώνουν και να βαθαίνουν την μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ.
Τι κατόρθωσαν με την αλλαγή του επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ;
Τίποτα απολύτως, εκτός ίσως από το να κερδίσουν μερικές ακόμα ημέρες σε δικαιολογίες, για τα τραγικά αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει. Οι ίδιοι και οι χρεωκοπημένες πολιτικές των Μνημονίων που συνεχίζουν να ακολουθούν, οδηγούν καθημερινά το υγειονομικό προσωπικό και τους ασφαλισμένους στην εξαθλίωση καθώς επίσης και το σύνολο του υγειονομικού συστήματος στην πλήρη κατάρρευση.
Χρέος μας είναι να αντιδράσουμε, να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον. Με συμμάχους τον Ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στην Υγεία, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση και απαξίωση του κοινωνικού κράτους.
Να είναι σίγουροι ότι θα το πράξουμε ΑΜΕΣΑ και αποτελεσματικά.
Όλοι στη Πανεπιστημονική συγκέντρωση και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι με αφετηρία τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ακαδημίας 60.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Επιτροπή Ιατρών ΕΟΠΥΥ Ελευθέρων Επαγγελματιών της
Γραμματείας Επιστημονικών & Παραγωγικών Φορέων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου