ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ


Στην Κάρπαθο βρέθηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδη, όπου παρέστη στην  68η Επέτειο της Απελευθέρωσης του νησιού, στην Τοπική Κοινότητα Μενετών.

Αναφορικά με το ιστορικό γεγονός η κ. Ιατρίδη δήλωσε:
«Η συγκεκριμένη επέτειος αυτή την εποχή, που o λαός μας δοκιμάζεται με σκληρό τρόπο, έχει ξεχωριστή αξία και σημασία. Τα περιθώρια στενεύουν, η πατρίδα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, ενώ κεκτημένα δικαιώματα αμφισβητούνται. Οι συμπατριώτες μας καλούνται, με αιματηρές θυσίες, να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της χώρας μας, μέσα στο ασταθές περιβάλλον, που δημιούργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μνήμες σαν τη σημερινή, είναι σημαντικές και καθοριστικές, παραμένουν δε ζωντανές στο πέρασμα του χρόνου, προσθέτοντας και άλλα, σύγχρονα γεγονότα, στην ιστορία του τόπου. Ας είναι αιώνια η μνήμη, όλων αυτών που μας απελευθέρωσαν από τους κατακτητές και έδωσαν το δικαίωμα, να ανεμίζουμε στους ουρανούς την ελληνική σημαία».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί, η βουλευτής, είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί χωριά της Καρπάθου, και να συνομιλήσει με συμπατριώτες της, εισπράττοντας την πλήρη απόγνωση των ντόπιων, που σταθερά παραμένουν κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας. Και – παρά τις θυσίες – ο προβληματισμός και το αβέβαιο μέλλον, ιδιαίτερα για τους νέους συνεχίζεται και θεριεύει, δημιουργώντας την αίσθηση της πλήρους απομόνωσης, της οικονομικής ανασφάλειας και της απαξίωσης των νησιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου