ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ


Το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του Λιμένα της Σούδας έφερε στη Βουλή ο Αναπληρωτής  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής  Ηρακλείου Νότης Μαριάς. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η κυβέρνηση εκτελώντας τις εντολές της τρόικας προχώρησε στην παραχώρηση όχι μόνο του Λιμένα της Σούδας αλλά και δεκάδων άλλων λιμένων στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή στο ταμείο που στήθηκε με εντολή των δανειστών προκειμένου να λεηλατηθεί η δημόσια περιουσία.
Ο Νότης Μαριάς, έχοντας καταγγείλει επανειλημμένα τις  ενέργειες  αυτές της κυβέρνησης και έχοντας δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα αξιοποιήσει  κάθε νόμιμο μέσο, κοινοβουλευτικά αλλά και δικαστικά προκειμένου να συμβάλλει στην ακύρωσή τους, κατέθεσε σήμερα 19/10/2012 αναφορά προς τους  Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα,  Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγωτόπουλο και Ναυτιλίας κ. Κ. Μουσουρούλησε σχέση με τις διαμαρτυρίες της Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Χανίων για τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του Λιμένα της Σούδας σε ιδιώτες μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.                      

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι το Λιμενικό Ταμείο Χανίων είναι μια οικονομικά βιώσιμη υπηρεσία, ενώ ο ρόλος του Λιμένα της Σούδας είναι κομβικός καθώς το 75% των εσόδων του Λιμενικού Ταμείου Χανίων προέρχονται από εκεί, συντηρώντας παράλληλα όλα τα υπόλοιπα λιμάνια του νομού αλλά και εξυπηρετώντας την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Χανίων με τον Πειραιά.    

Παράλληλα επειδή η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αφορά στην παραχώρηση του συνόλου του Λιμένα της Σούδας σε ιδιώτες μέσω ΤΑΙΠΕΔ, από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων επισημαίνεται ότι δημιουργούνται και επιπλέον προβλήματα τα οποία έχουν άμεση σχέση με τις ιδιαιτερότητες του Λιμένα της Σούδας λόγω των εκεί στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Στην αναφορά ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου