ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013


«Θα αναφερθώ σε 3 συγκεκριμένους συναδέλφους που υπερψήφισαν τελικά, αλλάζοντας την αντίθετη θέση τους που είχαν δημοσιοποιήσει μόλις πριν λίγες μέρες. Και μιλάω με ονόματα, γιατί η πολιτική ευθύνη και σοβαρότητα δεν είναι απρόσωπες έννοιες.
Ξεκινώ με τον κ. Μίμη Ανδρουλάκη βουλευτή του τέως ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στο τελευταίο άρθρο του χαρακτήριζε το Μεσοπρόθεσμο ξεκάθαρο παραμύθι! Δήλωνε συγκεκριμένα ότι αποτελεί ένα «μυθιστορηματικό πλαίσιο προσποιήσεων» το οποίο όμως ο ίδιος τελικά ψήφισε! Το αναφέρω αυτό για να δούμε πόσο βαθιά έχει διαβρωθεί το ΠΑΣΟΚ που πλέον δείχνει να πιστεύει τα ίδια τα παραμύθια τα οποία λέει στο λαό...

Και πάμε τώρα στα παραμύθια της άλλης πλευράς. Στο δεύτερο σκέλος της Ανώνυμης Εταιρίας «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ», όπως χαρακτήριζε άλλοτε την ΝΔ ο συνάδελφος κ. Γεωργιάδης - την εποχή βέβαια που δεν είχε μπει ακόμη μέσα στη ΝΔ. Στη ΝΔ λοιπόν, βλέπαμε μέχρι προχθές 2 πρώην υπουργούς της, τους κυρίους Κακλαμάνη και Γιακουμάτο να ξιφουλκούν δημόσια κατά του Μνημονίου.

Ο μεν κ. Κακλαμάνης να διακηρύττει επίσημα - ενώπιον της τελευταίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ - απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, ότι σ’ αυτόν «πέφτει η βαριά κληρονομιά να απελευθερώσει τους Έλληνες από τη κατοχή των Τροϊκανών», παραλληλίζοντας μάλιστα την σημερινή κατάσταση με την κατοχή του ’44!

Οι Έλληνες γνωρίζουν από μόνοι τους την πραγματική κατάσταση της οικονομίας αλλά και τους υπαιτίους. Ο παραγωγός του Πηλίου ξέρει καλύτερα από εσάς την διάλυση της αγροτικής οικονομίας γιατί την ζει καθημερινά στο πετσί του. Ο έμπορος του Βόλου μπορεί να σας εξηγήσει καλύτερα από τον κ. Στουρνάρα γιατί δεν υπάρχει καμία ρευστότητα στην αγορά και τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Οι ξενοδόχοι της Σκιάθου και της Σκοπέλου είναι σε θέση να προτείνουν λύσεις, όχι μόνο για τον τουρισμό στην κυρία Κεφαλογιάννη αλλά και μέτρα άρσης της ακτοπλοϊκής απομόνωσης των νησιών μας στον υπουργό κ. Μουσουρούλη.

Οι Έλληνες μιλούν αλλά δυστυχώς δεν ακούγονται. Διαμαρτύρονται, αλλά οι διαμαρτυρίες τους δεν γίνονται καν δεκτές. Ο αυταρχισμός της Συγκυβέρνησης ξεσπά πάνω στους απλούς και ανυπεράσπιστους πολίτες. Πριν λίγες μόλις ημέρες συμπολίτες μας από την Μαγνησία, μετά από μια συμβολική και πρωτοποριακή ταυτόχρονα πορεία με τα πόδια προς την Αθήνα, κατέληξαν στη Βουλή για να επιδώσουν ένα απλό ψήφισμα. Και εδώ, όχι μόνο προσπαθήσατε να εμποδίσετε την είσοδο τους, αλλά τους αντιμετωπίσατε με βίαιο και απαξιωτικό τρόπο.

Δίνετε άμεσα επιπλέον 25 δισεκατομμύρια στις Τράπεζες. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Σαμαρά μειώνει, μόνο για το 2013, τις συντάξεις των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας κατά 5 δισ. ευρώ! Μιλάμε δηλαδή για νέες μειώσεις πάνω σε εκείνες που ήδη προηγήθηκαν εις βάρος της κοινωνίας, την ώρα που έχουμε και νέες κεφαλαιακές ενισχύσεις πάνω σε προηγούμενες ενισχύσεις δισεκατομμυρίων που δόθηκαν στις Τράπεζες...

Εδώ και καιρό ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση σωτήριας των Τραπεζιτών κι όχι των Ελλήνων πολιτών! Με μια κυβέρνηση που θυσιάζει το συμφέρον της κοινωνίας και της πατρίδας για χάρη των οικονομικά ισχυρών...Πως λοιπόν μπορείτε να συγκαλύπτετε πλέον την απλή αυτή αλήθεια; Όλοι την βλέπουν, όλοι την νιώθουν να διαβρώνει το σώμα του Κράτους που υπερχρεώνεται και της κοινωνίας μας που διαλύεται. Ο κ. Σαμαράς επιλέγει να μην τα βλέπει όλα αυτά και συνεχίζει να ψεύδεται. Και ψεύδεται πλέον προκλητικά. Είπε την περασμένη Κυριακή, μιλώντας στους συναδέλφους της ΝΔ ότι «τελείωσε, δεν θα ξαναπάρει άλλα μέτρα κατά των συνταξιούχων»... Είπε όμως και άλλο ένα ψέμα, όχι μόνο προκλητικό αλλά και εξαιρετικά εξοργιστικό. Ότι η επόμενη δόση θα πάει δήθεν στην ελληνική πραγματική οικονομία, όχι στις μαύρες τρύπες των τραπεζών και στους δανειστές.

 Όσοι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί από τις τράπεζες «για να πάρουν κάποτε κι αυτές πίσω τα λεφτά τους», όπως είπε πρόσφατα ο κ. Βορίδης, ας μην κρατάτε αυτές τις ριζοσπαστικές λύσεις για τις συνεντεύξεις σας στα κανάλια. Πηγαίνετε στην κοινωνία, στους τίμιους νεοδημοκράτες που κάποτε σας ψηφίσανε, να τις εξηγήσετε. Απευθυνθείτε, όχι μόνο στους τραπεζίτες αλλά στους καταχρεωμένους ανθρώπους που χάνουν καθημερινά εισοδήματα και περιουσίες εξαιτίας της πολιτικής σας. Ακούστε τους συμπολίτες μας τι έχουν να σας πουν και προσπαθήστε να καταλάβετε όσο είναι καιρός τι συμβαίνει γύρω σας. Ένα είναι βέβαιο: άκρη δεν βρίσκεται ούτε με την εικονική πραγματικότητα του κ. Σαμαρά, ούτε με κανένα νεοφιλελεύθερο Ταλιμπάν που θέλει την ιδιωτικοποίηση του Κράτους και την κρατικοποίηση του χρέους των τραπεζών...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου