ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2013


«Η κυβέρνηση προετοιμάζει με τα νέα μέτρα λιτότητας έναν ακόμη γύρο αυστηρής λιτότητας, δοκιμάζει τις αντοχές της ίδιας αλλά και της κοινωνίας.
Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα θυσιάζονται, για να εξαλειφθούν υποτίθεται τα πρωτογενή ελλείμματα, για να μπορέσει η χώρα να μην δανείζεται, να καλύπτει τις ανάγκες της πέραν των τόκων.

Από την άλλη, τα έσοδα του κράτους τελούν υπό κατάρρευση.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, μήνα με το μήνα διογκώνονται με απίστευτους ρυθμούς, φθάνοντας σε συνολικό ύψος - ρεκόρ των 53,83 δις. ευρώ.

Το μόνο που έχετε καταφέρει είναι να κάνετε την πατρίδα μας έρμαια των πιστωτών και των τοκογλύφων.

Με όσα έχουμε δανειστεί μέχρι σήμερα, πρέπει να καταβάλλουμε σε τοκοχρεολύσια την επόμενη τριετία, κοντά στα 55 δις ευρώ. 

Να έχουμε δηλαδή πλεόνασμα 55 δις ευρώ.

Η επιλογή της Κυβέρνησης να ταυτιστεί με τα γερμανικά συμφέροντα και τις επιθυμίες των Ελλήνων τραπεζιτών θα κριθεί ιστορικά. Ξανατονίζω, μακάρι να έχουμε λάθος εμείς, αλλά η αναμενόμενη αποσαφήνιση της ρήτρας αυτόματης λήψης νέων μέτρων σε περίπτωση δημοσιονομικής απόκλισης αλλά και του ειδικού λογαριασμού που θα διαχειρίζεται τη δόση, μας καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικούς για τους στόχους, τις προθέσεις και τις επιδιώξεις τους.

Θέλουν να μας βοηθήσουν;

Ας δώσουν τα 41 δις, να πάνε στην πραγματική οικονομία, να εγκρίνουν την επιμήκυνση συνοδευόμενη, με πακέτα για ανάπτυξη, να επιλέξουν την οριστική ρύθμιση της βιωσιμότητας του χρέους με όποιο συνδυασμό μέτρων αποφασίσουν.

Αλλιώς μας οδηγούν συντεταγμένα στην κατάρρευση.

Δεν έχω καμία απάντηση να δώσω, στους εκατοντάδες χιλιάδες γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνες, πολύτεκνες, όταν με πόνο ψυχής με ρωτούν, δεν θέλουμε την υποστήριξή τους, να μας εξηγήσουν θέλουμε γιατί μας τιμωρούν για την επιλογή μας να φέρουμε στον κόσμο όσα παιδιά θέλαμε!.

Για ποιο λόγο ανενδοίαστα στοχοποιήσατε την ελληνική οικογένεια;

Ποιο είναι το όφελος όλων αυτών;

Πού είναι τα μεγάλα λόγια σας για ανάπτυξη, για άνοιγμα και αναθέρμανση της αγοράς, για προσέλκυση επενδυτών και επενδύσεων, για αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, για εκσυγχρονισμό των θεσμών; Αν πραγματικά θέλετε μεταρρυθμίσεις κάντε ανεξάρτητη αρχή το ΣΔΟΕ,  ώστε κανείς να μην έχει δικαίωμα να βάζει επικεφαλής τον κολλητό του από την Καλαμάτα.

Πού είναι οι μεταρρυθμίσεις; Και μην μου πείτε «μεταρρυθμίσεις» το ξεπούλημα του πλούτου της Ελλάδος!

Τους επόμενους μήνες θα πολλαπλασιαστούν οι χιλιάδες συμπολιτών μας, που δεν θα μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους, δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά, θα είναι  ανασφάλιστοι, χωρίς φάρμακα, χωρίς θέρμανση στα σχολεία.

Στο όνομα των επόμενων γενεών θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να ασχολούμαστε συνεχώς με το τι λένε και τι κάνουν οι δανειστές μας, και να αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά και υπεύθυνα τι χώρα και τι κοινωνία θέλουμε.

Και φυσικά να αρχίσουμε να πράττουμε και δημιουργούμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για να μπορέσουμε να λύσουμε τις δομικές ανωμαλίες και στρεβλώσεις που υπάρχουν. Όλα αυτά προϋποθέτουν αλλαγή νοοτροπίας όλων μας.

Θερμή παράκληση, από τα βάθη της ψυχής μου, αντισταθείτε στις υποβολές τους, μην οδηγείτε τους Έλληνες στα όρια της αντοχής τους, μην τους οδηγείτε στην εξέγερση.

Ας αντισταθούμε στα προμελετημένα σενάρια τους.

Και μη ξεχνάτε ότι αυτός ο λαός εφτά φορές να πέσει, οκτώ θα σηκωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου