ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΙΚΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013


«Κύριε Σαμαρά,

στην ομιλία σας στο Ζάππειο 3 αναφερθήκατε με πόνο και πάθος στην «χειρότερη αρρώστια μιας κοινωνίας» την ανεργία.
Μάλιστα δηλώσατε ότι για αυτό το λόγο κατεβήκατε υποψήφιος στην Μαγνησία, «την περιοχή  με την υψηλότερη ανεργία στη χώρα». Λέγατε «αυτούς τους ανθρώπους θέλω να εκπροσωπήσω». Τότε η ανεργία «έτρεχε» στο 25% σήμερα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο  καταγράφει μέχρι και 35%. Αυτά για τις 6 Μάιου.

Τον Ιούνιο που «αποκαταστήσατε» την ανεργία στο Βόλο φύγατε και κατεβήκατε υποψήφιος στην δική μου περιφέρεια για να «αποκαταστήσετε» και εκεί την ανεργία..

Στην ίδια ομιλία μας αναπτύξατε τη θεωρία σας «κωδικό κωδικό» και τα «ανώδυνα οικονομικά» δηλαδή τα  ισοδύναμα. Αυτά επίσης για τις 6 Μαΐου. Τον Ιούνιο είχατε ήδη ξεχάσει τα ισοδύναμα, αν και είχατε βρει τα διπλάσια των πρώτων 550  εκ. ευρώ από ισοδύναμα δηλαδή ανώδυνα ξεκινούσατε με 1,1 δις ευρώ από χαλαρή περικοπή δαπανών του δημοσίου!

Το κλου όμως της ομιλία σας ήταν : «δεν πρέπει  να θέσουμε σε ΝΕΟ κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα».
Για αυτό μόλις εγκριθεί – αν εγκριθεί- η δόση θα την προσφέρετε στο τραπεζικό σύστημα.

Θα παραφράσω κ. Σαμαρά το χιούμορ του Προέδρου Ομπάμα για τις υποσχέσεις των Ρεπουμπλικάνων
«Ζάππειο 1 για ευεξία», «Ζάππειο 2 στην εξοχή», «Ζάππειο 3 για απώλεια βάρους» !!  

Λέγατε κ. Σαμαρά σε προεκλογική σας  ομιλία  στη Θεσσαλονίκη…..
«Το λέω ρητά και κατανοητά, αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα:

Πρώτο, θέλει την συγκυβέρνηση το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για να πέσει στα μαλακά και να μην ψάξουμε τις τεράστιες   ευθύνες τους που μας έφεραν στο μνημόνιο. Νομίζουν ότι θα γλιτώσουν αλλά δεν α γλιτώσουν.

Δεύτερο, την συγκυβέρνηση την στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και όλες εκείνες οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμα και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Τρίτο την συγκυβέρνηση την θέλουν όλες αυτές οι δυνάμεις μέσα ή έξω από την Ελλάδα, που θέλουν μία κυβέρνηση αδύναμη και μία κυβέρνηση ελεγχόμενη.

Δεν μπορούμε να βγούμε από την ύφεση με εκείνους που έφεραν την ύφεση.
Δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στο λαό, μαζί με εκείνους που κορόιδεψαν το λαό.»

Σε επερώτηση σας για τα αγροτικά στην Βουλή των Ελλήνων 11/2/11 λέγατε:

«Εμείς σας το λέμε ευθέως, ότι έτσι όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο, έτσι απορρίπτουμε και αυτά που προεξοφλούνται πια για το πολύ χειρότερο Μνημόνιο 2. Δεν είσαστε μόνο λαϊκιστές αλλά και επικίνδυνοι. Σας είχαμε προειδοποιήσει, ότι το Μνημόνιο 1 ήταν ολέθριο σφάλμα.

Πρώτον, γιατί δεν έβγαιναν τα νούμερα. Τώρα επιβεβαιωθήκαμε. Το ακούμε και από τους δικούς σας βουλευτές, μέσα εδώ στη Βουλή. Μας το επιβεβαιώνουν και οι ξένοι οικονομολόγοι που βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και μας λένε ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Μας το επιβεβαίωσαν και οι δανειστές μας, που συζητούν τρόπους να χαλαρώσουν τους τρόπους αποπληρωμής».

Ο Ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του!

Κλείνω με μία φράση του αγαπημένου μας Οδυσσέα Ελύτη ..
« Εκείνο που σου προσάπτουν τα χελιδόνια είναι η Άνοιξη που δεν έφερες»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου