ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ


Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για τα αναπτυξιακά έργα στη Θεσσαλία η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη επεσήμανε τα εξής:

 «Η δημόσια διατύπωση θέσεων περί «επείγουσας ανάγκης ιδιωτικοποίησης» του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Η μονομανής επιδίωξη της πάση θυσία ιδιωτικοποίησης, με άγνωστους όρους και προϋποθέσεις, έχει αναχθεί από ορισμένους -ευτυχώς λίγους- εκπροσώπους της Συγκυβέρνησης σε αυτοσκοπό.

Εδώ πρέπει να θυμίσω πως ακόμη και ο αρμόδιος κρατικός φορέας αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) δεν βλέπει σαν μονόδρομο την πάση θυσία ιδιωτικοποίηση των μικρών αεροδρομίων της χώρας μας. Για αυτό το λόγο άλλωστε το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ προτείνει την σύσταση «Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Αεροδρομίων» ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου για τα μικρά αεροδρόμια που δεν θα παραχωρηθούν.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επικροτούν την πρόσφατη σχετική δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Εμίρη ότι «το εγχείρημα δεν θα γίνει ερήμην των τοπικών κοινωνιών». Θέση μας είναι πως όποια ιδιωτικοποίηση τυχόν γίνει θα πρέπει, χωρίς εξαιρέσεις, να εξυπηρετεί το γενικό – δημόσιο συμφέρον αλλά και να τυγχάνει της έγκρισης όλων των κοινωνικών φορέων που εκφράζουν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Καλό είναι λοιπόν όλοι μας να δούμε με ψυχραιμία, μακριά από οποιαδήποτε παρεξηγήσιμη ιδεοληψία ή βιασύνη, το μέλλον του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου