ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


 ΘΕΜΑ: «Κιγκλιδώματα στο ναό της Δημοκρατίας»

«Ουδέν μονιμότερου του προσωρινού» έλεγαν οι πρόγονοι μας και από ότι φαίνεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Τουρισμού αποφάσισαν να το επιβεβαιώσουν. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η μονιμότητα της περίφραξης με «κάγκελα» μπροστά στο ναό της Δημοκρατίας, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη πλατεία Συντάγματος. Τι ειρωνεία!

 Από τις εκλογές του 2009 οι εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου σε κάθε συλλαλητήριο των πολιτών απέναντι στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων τοποθετούσαν  για λόγους «ασφαλείας» σιδερένια κιγκλιδώματα μπροστά από το κτίριο της Βουλής και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αυτά ήταν περιστασιακά και πάντα κατά τις μέρες των διαδηλώσεων και των συλλαλητηρίων.

Τους τελευταίους μήνες όμως το φαινόμενο είναι μόνιμο και τα σιδερένια κιγκλιδώματα παραμένουν εκεί καθημερινά να θυμίζουν στους πολίτες μια κυβέρνηση που τους φοβάται.

Να πληροφορούν τους τουρίστες ότι για να θαυμάζουν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αλλά και τη Βουλή των Ελλήνων και για να φωτογραφηθούν στο σημείο θα πρέπει να το κάνουν «πίσω» από τα κάγκελα.

Ερωτούνται οι κ. Υπουργοί:
1. Έχει σκοπό και πότε η κυβέρνηση να αποσύρει τα σιδερένια κιγκλιδώματα που βρίσκονται περιμετρικά της Βουλής στην πλατεία Συντάγματος;
2. Αυτή η εικόνα της σιδερόφρακτης Ελληνικής Βουλής δεν επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό της Πρωτεύουσας της χώρας;
3. Σύμφωνα με ποιο διάταγμα ή υπουργική απόφαση τοποθετήθηκαν αυτά και ποια η αιτιολόγηση τους;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου