ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


«Στη Βουλή τα προβλήματα των ΑμεΑ Κρήτης»
           
Ο Αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, κατέθεσε Αναφορά τη σχετική επιστολή του Προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών προς τους  Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση, αναφορικά με τις οικονομικές δυσχέρειες και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν τα ΑμεΑ.
Στην εν λόγω Αναφορά επισημαίνεται η ανάγκη ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης που θα εξασφαλίσει την επιβίωση των ΑμεΑ μέσω:

  1. Της προστασίας των προνοιακών επιδομάτων και της παραμονής στα σημερινά τουλάχιστον επίπεδα μισθών και συντάξεων.
  2. Της μείωσης των φόρων και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ, γιατί απ’ αυτά εξαρτάται άμεσα η ζωή των ΑμεΑ.
  3. Της κατάργησης των νέων άδικων φορολογικών ρυθμίσεων.
  4. Της θέσπισης ενός σύγχρονου πλαισίου προστασίας για την ένταξη και παραμονή των ΑμεΑ και των οικογενειών τους στην εργασία.
  5. Της εξασφάλισης της απαραίτητης υγειονομικής περίθαλψης με την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και την κατάρτιση ενός ενιαίου κανονισμού δωρεάν παροχών.
  6. Της χρηματοδότησης του τομέα της πρόνοιας και της εξασφάλισης της οργάνωσης και λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
  7. Του εκσυγχρονισμού όλων των μονάδων χρόνιων παθήσεων.
  8. Της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης των ΑμεΑ.

Στην αναφορά ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου