ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Αντικείμενο: «Κατάθεση και γνωστοποίηση εγγράφων σχετικά με τα παραρτήματα Ινστιτούτων think tanks στην Ελλάδα»


Μετά την επίσκεψη της κ. Α. Μέρκελ, η κυβέρνηση σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για την βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στην Γερμανία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδης, ο οποίος έχει τοποθετηθεί από τον πρωθυπουργό σε θέση αντίστοιχη με αυτή του κ. Χ. Γ. Φούχτελ συντονιστή της Ελληνογερμανικής συνεργασίας, συναντήθηκε την Τετάρτη με εκπροσώπους των γερμανικών Ινστιτούτων think tanks, διαφόρων πολιτικών χώρων που άνοιξαν παραρτήματα στην Ελλάδα.

Σε αυτή την συνάντηση, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, συμμετείχαν το Ινστιτούτο Αντενάουερ, το Ινστιτούτο Χ. Έρμπερτ, το Φ. Νάουμαν, το Ινστιτούτο των Πρασίνων κλπ. 

Είναι απορίας άξιον πως αυτός ο αριθμός Ινστιτούτων επενδύουν αίφνης, χρήματα και τεχνογνωσία για την βελτίωση της εικόνας της χώρας μας. Μία εικόνα που καθ’ όν χρόνον σπιλωνόταν με τον χειρότερο τρόπο, δεν έτυχε καμίας ανάλογης πρωτοβουλίας ούτε από την κυβέρνηση και πάντως όχι από Ινστιτούτα think tanks. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η εξέταση της σκοπιμότητας εν γένει της μέλλουσας δράσης αυτών των παραρτημάτων αμέσως μετά την «αποκατάσταση» της εικόνας της χώρας, δεδομένου ότι τα Ινστιτούτα think tanks είναι γνωστά για την πολυσχιδή δραστηριότητά τους.

Ζητείται να καταθέσει ο κ. Υπουργός

Τα καταστατικά που έχουν καταθέσει στο Πρωτοδικείο, τα παραρτήματα των Ινστιτούτων think tanks, 1) Αντενάουερ, 2) Χ. Έρμπερτ και 3) Φ. Νάουμαν.

Ο ΑΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου