ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ


«Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ»

Το μείζον και ακανθώδες πλέον πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, στηλιτεύει για πολλοστή φορά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της Ξάνθης, όπου όπως ενημερώνει τον Τέρενς Κουίκ ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης και Πολιτευτής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπος Ευστρατίου, «οι μεταφορές των μαθητών στα σχολεία του Ν. Ξάνθης έχουν διακοπεί διότι τόσο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ όσο και η εταιρεία Eurotaxi, δικαίως ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων των προηγούμενων ετών».

Αυτή η κατάσταση ήδη έχει δημιουργήσει μία τριτοκοσμική εικόνα στην περιοχή, εφόσον οι μαθητές καθημερινά υποχρεούνται να ανεβαίνουν είτε σε καρότσες μεταφοράς αγροτικών προϊόντων είτε να κάνουν ωτοστόπ ελπίζοντας πως κάποιος οδηγός θα τους παραλάβει.

Η κωλυσιεργία της κυβέρνησης; Παροιμιώδης!

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, ότι οι μεταφορείς θα εξοφληθούν έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, τα χρήματα ακόμα δεν έχουν καταβληθεί.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Κύριοι Υπουργοί,

Δυστυχώς το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, συνεχίζεται χωρίς να έχει δοθεί λύση στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος. Στη Ξάνθη η κατάσταση έχει διογκωθεί μέχρι του σημείου, όπου πλέον να είναι καθημερινές οι παραστάσεις διαμαρτυρίας των γονέων στα γραφεία του Αντιπεριφερειάρχη.

Όπως με ενημερώνει ο Αν. Τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης και Πολιτευτής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπος Ευστρατίου, από τις αρχές τις σχολικής χρονιάς έχουν σταματήσει οι μεταφορές των μαθητών στα σχολεία του Ν. Ξάνθης.

Τόσο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης, όσο και η εταιρεία EUROTAXI, δικαίως ζητούν την πληρωμή των δεδουλευμένων προηγουμένων ετών.

Δυστυχώς οι μαθητές του Ν. Ξάνθης βρίσκονται σε μια συνεχή ταλαιπωρία προσπαθώντας να πάνε την ώρα που πρέπει στο σχολείο τους. Φαινόμενα που θυμίζουν άλλες εποχές διαδραματίζονται καθημερινά, βλέποντας παιδιά να μεταφέρονται με αγροτικά οχήματα και χωρίς καμία ασφάλεια από και προς τα σχολεία τους, παιδιά να κάνουν ωτοστόπ στους δρόμους χωρίς να ξέρουμε ποιος και τι σκοπό έχει αυτός που θα προσφερθεί να τους μεταφέρει και φυσικά σημαντικό πρόβλημα των μαθητών είναι οι απουσίες, οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και πολλοί να έχουν ήδη παρά πολλές, αφού δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους.

Τις τελευταίες μέρες και συγκεκριμένα στις 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκτάκτως συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών στο νομό Ξάνθης. Για το λόγο αυτό μετέβησαν στην Αθήνα επιτροπή αποτελούμενη από τους εκπροσώπους θεσμικών (Περιφέρεια) και συνδικαλιστικών φορέων (Εκπροσώπους Μεταφορέων).

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε σχετικά με την επίλυση του προβλήματος. Δεσμεύτηκε προς τους μεταφορείς ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρξει και εξόφληση των παλιών οφειλών τους και ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα αναρτηθεί ακόμη και στο σύστημα «Διαύγεια» η πληρωμή όλων σχεδόν των δεδουλευμένων.

Μετά από αυτές τις διαβεβαιώσεις, οι μεταφορείς δεσμεύτηκαν και εκείνοι από μεριά τους να ξεκινήσουν την μεταφορά των μαθητών από Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, περιμένοντας  να πραγματοποιηθούν και οι δεσμεύσεις του Υπουργείου έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012.

Περάσαμε το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου και σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που έχουν εκδώσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης και ο Συνεταιρισμός Ταξί EURO TAXI Ξάνθης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για την μεταφορά των μαθητών του Ν. Ξάνθης προς τα σχολεία τους, διότι εξαπατήθηκαν από το Υπουργείο.

Οι μεταφορείς οι οποίοι κατανοούν το πρόβλημα των μαθητών και συγκεκριμένα το Υπεραστικό  ΚΤΕΛ Ξάνθης θα εξυπηρετεί τους μαθητές με τα καθορισμένα τακτικά δρομολόγια του και με την είσπραξη του ανάλογου αντιτίμου, κατά πενήντα (50%) τις εκατό μειωμένου, με την επίδειξη από τον μαθητή του ειδικού μαθητικού δελτίου σύμφωνα με τον νόμο.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι Υπουργοί:

  1. Πότε επιτέλους θα πληρωθούν οι μεταφορείς του Νομού Ξάνθης οι οποίοι νιώθουν ότι βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από άλλους συναδέλφους τους οι οποίοι έχουν πληρωθεί έστω μέρος των δεδουλευμένων τους;

  1. Πότε θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για την μεταφορά μαθητών ώστε να σταματήσει η τοπική κοινωνία να βρίσκεται σε αναβρασμό επειδή τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο;

  1. Ποια η μεριμνά από την μεριά τις πολιτείας σχετικά με τις απουσίες των μαθητών και για όσο διάστημα οι μαθητές δεν μπορούν να μεταφερθούν στα σχολεία τους;

  1. Έχουν ληφθεί μέτρα αστυνόμευσης στους επαρχιακούς δρόμους του Ν. Ξάνθης από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης ώστε λόγω της μεταφοράς των μαθητών με διαφορά οχήματα να μην θρηνήσουμε θύματα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου