ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ


«Αμυντική και Εξωτερική πολιτική με καραβάκια στο «ελεύθερο Αιγαίο» και μπακλαβάδες δεν γίνεται»

«Στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων του Νταβούτογλου στην Αθήνα, ο κ. Μεϊμαράκης υποδέχθηκε χθες τον Νταβούτογλου και ακολούθησαν οι τραγικές δηλώσεις περί «ελεύθερου Αιγαίου» και το καραβάκι δώρο (λες και δεν υπήρχε το άγαλμα του Λεωνίδα...)
Για να τονίσει την φιλία του ο κ. Νταβούτουγλου με τον ΥΠΕΞ κ. Αβραμόπουλο, τόνισε στην  χθεσινή του αντιφώνηση: «Την τελευταία φορά που μιλήσαμε τηλεφωνικά ήταν κατά την επίσκεψή του, ως Υπουργού Άμυνας, στην Αδριανούπολη. Είχαμε μία τηλεφωνική συνομιλία και στο τηλέφωνο μπορέσαμε να ανταλλάξουμε χαιρετισμούς, μπόρεσα να του στείλω κάποια γλυκά, εν ολίγοις μας συνδέει κάτι περισσότερο από απλή φιλία.»

Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι στην εξωτερική πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις δεν χωράνε ούτε καλαμπούρια, ούτε αστεϊσμοί, ούτε ερασιτεχνισμοί, ούτε «ατυχείς δηλώσεις μεταφραστών», γιατί σε διαφορετική περίπτωση μιλάμε για τουλάχιστον ενδοτική, για να μην πούμε προδοτική πολιτική.

Ειδικά όταν έχεις απέναντί σου τους Τούρκους, που έχουν πάγιες ανθελληνικές θέσεις και ξεκάθαρη επεκτατική πολιτική.

Συνεργασία σε θέματα Άμυνας και εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξει, όταν οι Τούρκοι διατηρούν το casus belli, διεκδικούν θρασύτατα τον μισό εναέριο χώρο και το Αιγαίο και περιθωριοποιούν την Ελληνικότατη Κάρπαθο από το Αρχιπέλαγος, για να μας κλέψουν την μισή Α.Ο.Ζ.

Εκτός και αν το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του…

Αμυντική και Εξωτερική πολιτική με καραβάκια στο «ελεύθερο Αιγαίο» και μπακλαβάδες δεν γίνεται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου