ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


«ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ»

Τις σοβαρότατες καταγγελίες σχετικά με τη συγκάλυψη πράξεων κατάχρησης, διασπάθισης και δόλιας κακοδιαχείρισης κονδυλίων για την κατασκευή δημοσίων έργων, χρηματοδοτούμενων από το Κ.Π.Σ. οι οποίες και εκφράστηκαν σε αναφορά του Δρ. Παύλου Μεταλληνού, Πολιτικού Μηχανικού-Οικονομολόγου, Υπαλλήλου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, «ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών εξανάγκασε το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.-Δ.Ε.-Ι.Ν. κ. Αποστολόπουλο να διεξάγει δύο Ε.Δ.Ε» τα πορίσματα των οποίων «ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων», ωστόσο αυτά δεν παραδίδονται στον κ. Μεταλληνό με το αιτιολογικό ότι η Ε.Δ.Ε. βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και ο κ. Μεταλληνός, προσθέτει στη καταγγελία του ότι «διώκεται, διαπομπεύεται δημόσια και συκοφαντείται από τον Περιφερειάρχη κ. Σπ. Σπύρου, ο οποίος όχι μόνο επέβαλλε ποινή προκειμένου κατά τις επικείμενες κρίσεις Διευθυντών ο κ. Μεταλληνός να μην κριθεί άξιος ώστε να καταλάβει θέση Διευθυντή Δημοσίων Έργων, αλλά και δρομολογεί διαδικασίες εφεδρείας του, στην περίπτωση που υιοθετηθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων».

Και προσθέτει την εξής συγκλονιστική καταγγελία που χρήζει και αυτή διερεύνηση:

«Σε τέτοιο βαθμό έχει εκτραχυνθεί η κατάσταση, ώστε η αντιπυρική προστασία της Κέρκυρας τεχνηέντως παρέμεινε ευάλωτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου σε περίπτωση δυσάρεστου συμβάντος να δικαιολογηθεί η απόδοση ευθυνών σε μένα, με σκοπό τη δίωξή μου».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ

ΘΕΜΑ: ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κύριοι Υπουργοί,

Ήλθε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο Γραφείο μου στη Βουλή, αναφορά του Δρ. Παύλου Μεταλληνού, Πολιτικού Μηχανικού - Οικονομολόγου, Υπαλλήλου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με έδρα τη Κέρκυρα.

Το περιεχόμενο της αναφοράς του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι περιλαμβάνει καταγγελίες οι οποίες δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους και πιστεύω ότι χρήζουν και Εισαγγελικής διερεύνησης και διερεύνησης από την αρμόδια Επιθεώρηση του Υπουργείου Εσωτερικών που προΐσταται των Περιφερειών.

Σας παραθέτω αυτούσια την αναφορά, όπως την έλαβα:

·         Ο Βουλευτής Κ.Κ.Ε.-Κερκύρας Μπ. Χαραλάμπους κατέθεσε επερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών (Άνοιξη 2011) σχετικά με το ζήτημα μου, το οποίο αφορά σε διωγμό μου διότι αποκάλυψα και ανέφερα στους ανωτέρους μου ενέργειες συγκάλυψης πράξεων κατάχρησης, διασπάθισης και δόλιας κακοδιαχείρισης κονδυλίων για την κατασκευή δημοσίων έργων, χρηματοδοτούμενων από το Κ.Π.Σ.

·         Το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από επανειλημμένες ενέργειες του, εξανάγκασε το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.-Δ.Ε.-Ι.Ν. κ. Αποστολόπουλο να διεξάγει δύο (2) Ε.Δ.Ε. (Ιούνιος 2011).

·         Οι Ε.Δ.Ε. ολοκληρώθηκαν πριν την 1η Ιουλίου 2011 και τα πορίσματα παραδόθηκαν Γραφείο Περιφερειάρχη Ιονίων Νησιών αρχές Αυγούστου 2011 (σχετικό έγγραφο Υπουργού Εσωτερικών προς Βουλευτής Κ.Κ.Ε.-Κερκύρας Μπ. Χαραλάμπους). Παράλληλα, η σχετική  αναφορά απεστάλη από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.-Δ.Ε.-Ι.Ν. και στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να διεξαχθεί σχετικός έλεγχος.

·         Έκτοτε συνεχώς επανέρχομαι ζητώντας από τον Περιφερειάρχη κ. Σπ. Σπύρου τα δύο (2) πορίσματα. Ο ίδιος αρνείται να μου τα δώσει, παραπληροφορώντας με ότι η Ε.Δ.Ε. (και ΟΧΙ οι δύο Ε.Δ.Ε.) βρίσκεται σε εξέλιξη.

·         Πέρα από τις επανειλημμένες αιτήσεις μου προς τον Περιφερειάρχη, έχω ενημερώσει (ομοίως) επανειλημμένα σχετικά τον κ. Μπαρόζο, κ. Γιούκερ, κ. Τρισέ, κ. Σαρκοζί, κα. Μέρκελ, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κ. Γεωρ. Παπανδρέου,  κ. Αντ. Σαμαρά, κ. Νικ. Δένδια, κα. Αγ. Γκερέκου, Εισαγγελέα Κερκύρας, Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και το Περιφερειακό Συμβούλιο. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ καίτοι έχουν μεσολαβήσει δύο χρόνια και συνεχώς προσεγγίζουμε την παραγραφή των αξιόποινων αδικημάτων.

·         Ακριβώς διότι δεν αποδέχομαι να συγκαλυφθεί το συγκεκριμένο θέμα ο Περιφερειάρχης κ. Σπ. Σπύρου, από την έναρξη της μετάταξης μου λόγω «Καλλικράτη» στην Περιφέρεια, με διώκει, με διαπομπεύει δημόσια, με συκοφαντεί.  Εσχάτως, μου επέβαλλε ποινή προκειμένου αφενός κατά τις επικείμενες κρίσεις Διευθυντών εγώ να μην κριθώ άξιος ώστε να καταλάβω θέση Διευθυντή Δημοσίων Έργων, την οποία επιθυμεί να καταλάβει κάποιος από τους επίορκους υπαλλήλους που καλύπτει και αφετέρου να δρομολογηθούν διαδικασίες εφεδρείας μου, στην περίπτωση που υιοθετηθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Προκειμένου να τελεσφορήσει η συγκεκριμένη προσπάθεια του Περιφερειάρχη, για τον σκοπό αυτό συμμετέχουν και ενεργούν Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Σκούρτης, Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Τηλ. Μωραΐτης, Γεν Διευθυντής Νικ. Καραλής, Γεν. Διευθυντής Ανδ. Πανδής, Γεν. Διευθύντρια Μαργαρίτη, Διευθύντρια Μάγ. Λούβρου, Περιφ. Σύμβουλος Νίκ. Μηλιώτης.

·         Επιβάλλεται να διευκρινιστεί ότι σε τέτοιο βαθμό έχει εκτραχυνθεί η κατάσταση ώστε η αντιπυρική προστασία της Κέρκυρας τεχνηέντως παρέμεινε ευάλωτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου σε περίπτωση δυσάρεστου συμβάντος να δικαιολογηθεί η απόδοση ευθυνών σε μένα, με σκοπό τη δίωξη μου. 

Σύντομο βιογραφικό:

Εργάζομαι στην Περιφέρεια Ιονίων Νησιών από το 2000 (διορισμός Α.Σ.Ε.Π.). Είμαι πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π. και Διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας Ε.Μ.Π. Έχω συγγράψει δύο (2) βιβλία και άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς και ελληνικές επιθεωρήσεις. Είμαι καθηγητής-Σ.Ε.Π. στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έχω διδάξει ως εντεταλμένος διδασκαλίας (Π.Δ. 407/80) στο τμ. Πολιτικών Μηχανικών του Παν. Θεσσαλίας.

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί,

1.    Θα διατάξετε ο καθένας από την πλευρά του έρευνα, εισαγγελική και διοικητική αντίστοιχα, για τις καταγγελίες που αναγράφονται στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μήνυμα του αναφερόμενου υπαλλήλου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων;

2.    Θα δώσετε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ενεργειών σας, με κοινοποίηση και στο Ερωτώντα Βουλευτή;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου