ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Χωρίς λύσεις στα προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κου Κωστή Μουσουρούλη.
Την ώρα μάλιστα που κάθε εβδομάδα ο εξοπλισμός του Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη τίθεται εκτός λειτουργίας και το έργο του γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες ο κύριος Υπουργός κωφεύει στις διαπιστώσεις του ίδιου του Λιμεναρχείου και θέτει θέμα ειδικής αξιολόγησης για τη διάθεση του καινούργιου εξοπλισμού καθώς και για τα ανταλλακτικά προς τις Λιμενικές Αρχές της χώρας αγνοώντας το ειδικό βάρος της παραμεθορίου περιοχής μας.

Εντύπωση επίσης προκαλεί ωστόσο η αναφορά του κου Υπουργού για τη μη λειτουργία του Ειδικού Κλιμακίου Αποστολών στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης διότι όπως προκύπτει από την απάντηση δεν αποτελεί περιοχή με οξυμένο πρόβλημα ενώ παράλληλα δεν εντάσσεται σύμφωνα με τα κριτήρια του κου Μουσουρούλη στις γεωγραφικές περιοχές που αντιμετωπίζουν αμεσότερο και πιεστικότερο πρόβλημα ενίσχυσης γι' αυτό και τα περιστατικά που προκύπτουν αντιμετωπίζονται σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς για τον κύριο Υπουργό τόσο οι ψαράδες όσο και το ανθρώπινο δυναμικό του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης έχουν διαφορετική άποψη που προσεγγίζει περισσότερο την πραγματικότητα και τα καθημερινά γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου