ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Λύση στον ορίζοντα για τους χιλιάδες ακτήμονες της Κάρλας»


Μετά από πρωτοβουλία της Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τους ακτήμονες της λίμνης Κάρλας, το αρμόδιο υπουργείο αντέδρασε θετικά.

 Συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρης ανέφερε στην απάντησή του προς την Μ. Χρυσοβελώνη ότι εξετάζεται μεταβατική ρύθμιση για τις παραχωρήσεις καλλιεργήσιμης γης που γίνονταν μέχρι τώρα σε ακτήμονες της Θεσσαλίας. Υπενθυμίζεται ότι η νομοθετική αυτή παρέμβαση είναι αναγκαία εξαιτίας του πρόσφατου νόμου 4061/2012, ο οποίος δημιούργησε πλήθος εμποδίων στην εκμετάλλευση των αγροτικών ακίνητων του Δημοσίου από ακτήμονες.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήμασταν από τη πρώτη στιγμή δίπλα στους χιλιάδες ακτήμονες της Θεσσαλίας και στα δίκαια αιτήματα τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να κρατήσουν οι ακτήμονες της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της χώρας το μόνο τρόπο βιοπορισμού που τους έχει απομείνει.

Περιμένουμε η γραπτή δήλωση του κ. Τσαυτάρη να γίνει πράξη στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή. Η κρατική γη στη Θεσσαλία και φυσικά κι αυτή της Μαγνησίας στη περιοχή της λίμνης Κάρλας πρέπει να αξιοποιηθεί από τους ίδιους τους ακτήμονες, για τους οποίους ούτως ή άλλως προοριζόταν από την αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου