ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ κ. Α. ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ


Η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη απέστειλε σήμερα επιστολή στον διευθυντή της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Α. Καρακούση με θέμα την αντικειμενική παρουσίαση των θέσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ιδιαίτερα σε σχέση με την λίστα Lagarde. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της Μαρίνας Χρυσοβελώνη προς το ΒΗΜΑ:

«Κύριε διευθυντά,

Στον σημερινό Βηματοδότη υπάρχει μια ακόμα φανερή – αν και ανώνυμη - υπεράσπιση του πρώην πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου εκ μέρους του «Βήματος της Κυριακής». Αυτή η αυθόρμητη (;) παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια του τελευταίου δικού σας άρθρου με τίτλο «Ακόμα και τον Παπαδήμο;», όπου προφανώς αναφέρεσθε στην πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού σε σχέση με την διαχείριση της λίστας Lagarde. Ο τίτλος εκφράζει την προσωπική σας απορία και αγανάκτηση για το γεγονός. Επιτρέψτε μου να εκφράσω και εγώ με την σειρά μου κάποιες απορίες σε σχέση με τα παραπάνω: 

Δεν έχω ασκήσει το επάγγελμα της δημοσιογράφου αλλά αυτό της δικηγόρου. Παρά ταύτα δεν αντιλαμβάνομαι πως μπορεί κάποιος να ασκεί κριτική σε ένα νομικό κείμενο χωρίς να κάνει συγκεκριμένες αναφορές σ’ αυτό. Χωρίς ούτε καν να μνημονεύει, έστω μια φορά, την πηγή από την οποία προέρχεται ή κάποιο σημείο της νομικής επιχειρηματολογίας που κατά την άποψη του δεν ευσταθεί. Η απορία μου αυτή γίνεται ακόμα εντονότερη, καθώς ήδη από την προηγούμενη ημέρα είχατε στην διάθεση σας το πλήρες κείμενο της πρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και για τον κ. Παπαδήμο[1].

Αγανακτείτε για την εμπλοκή του κ. Παπαδήμου στην υπόθεση της λίστας Lagarde. Χαρακτηρίζετε μάλιστα τις προσπάθειες βουλευτών να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του ως «αγώνες άγονους και μάχες κενές περιεχομένου» οι οποίες «με βεβαιότητα θα μας οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες». Μιλώντας ως δικηγόρος και όχι ως βουλευτής σημειώνω πως σε καμία ευνομούμενη πολιτεία η αναζήτηση της Δικαιοσύνης δεν θεωρείται κενή περιεχομένου. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου είμαι βέβαιη πως γνωρίζετε ότι τα πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται μονίμως στο απυρόβλητο, η άποψη σας ομολογουμένως ηχεί παράξενα.

Επίσης παράξενη είναι η βεβαιότητα σας ότι μια τέτοια διερεύνηση θα οδηγήσει την χώρα «σε νέες περιπέτειες». Γιατί άραγε να υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, ιδιαίτερα με το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου; Από που προέρχεται η απειλή; Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν αφού γεννώνται από το παραπάνω κομβικό σημείο του άρθρου σας που χρήζει οπωσδήποτε περαιτέρω διευκρινήσεων. Αλλιώς, όπως εσείς γράψατε στο ίδιο κείμενο, θα παραμείνει «η δημόσια συζήτηση ατελής, προβληματική, χωρίς συνέχεια και βάθος, χωρίς επεξεργασίες, για τις εντυπώσεις και μόνο γι’ αυτές».

Σε ό,τι αφορά τον σημερινό Βηματοδότη που μας διαβεβαιώνει πως «ο κ. Λουκάς Παπαδήμος θα απαντήσει σε όσους επιχείρησαν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση με το χαμένο CD» χαιρόμαστε που μαθαίνουμε, έστω και αν ο εκπρόσωπος του κ. Παπαδήμου δηλώνει πως πρόκειται περί υποθέσεως «για την οποία δεν είχε την παραμικρή ιδέα», ότι ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να δώσει δημόσια τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Άλλωστε σε αυτό αποσκοπεί και η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Είναι πάντα καλύτερα οι όποιες εξηγήσεις να δίνονται από τους ίδιους τους πολιτικούς, δημόσια και υπεύθυνα, αντί να χρησιμοποιούνται ανώνυμα φερέφωνα.

Τέλος, χωρίς να επικαλούμαι την δημοσιογραφική δεοντολογία, την οποία άριστα γνωρίζετε, αλλά το προαναφερθέν αίσθημα δικαιοσύνης θέλω να σας θυμίσω κάποια, επίσης σχετικά με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, δημοσιεύματα του «Βήματος».

Πέραν του ανισοβαρούς τρόπου παρουσίασης των δραστηριοτήτων μας, ο οποίος είναι προφανής σε όποιον διαβάζει τα έντυπα σας –ηλεκτρονικά και μη- παρατηρείται και το φαινόμενο της «δημιουργίας» ειδήσεων. Αναφέρω χαρακτηριστικά ρεπορτάζ[2] του «Βήματος» λίγες μέρες μετά την γνωστή απομάκρυνση των 2 βουλευτών από το κίνημα μας. Οι ρεπόρτερ σας ανακαλύπτοντας διαδοχικές αποχωρήσεις «σημαινόντων στελεχών» κατέληξαν να απονέμουν βαρύγδουπους τίτλους σε κάποιους για να τεκμηριώσουν τα ρεπορτάζ τους. Έτσι μετέτρεψαν π.χ. κάποιον κ. Παντελίδη (ένα μέλος του κόμματος απ’ ότι πληροφορήθηκα αργότερα) σε «Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων» προκειμένου να τον κατατάξουν σε εκείνα τα «σημαντικά στελέχη που συνεχίζουν να αποχωρούν» από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Είμαι βέβαιη ότι εσείς θα πράξετε το δημοσιογραφικό σας καθήκον για την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών σας, όπως και εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που ισοπεδώνονται από το Μνημόνιο και την Συγκυβέρνηση.

Καθώς οι επιδιώξεις μας αυτές συγκλίνουν τελικά στο κοινό για όλους καθήκον αληθείας έναντι του Ελληνικού λαού, είμαι βέβαιη πως θα δημοσιεύσετε την παρούσα στο έγκυρο έντυπο σας, προκειμένου να ενημερωθούν οι αναγνώστες σας για τις πραγματικές θέσεις του κινήματός μας.  

Μαρίνα Γ. Χρυσοβελώνη

Αναπλ. Γραμματέας Κ.Ο

Βουλευτής Μαγνησίας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


[1] Το άρθρο σας έχει ημερομηνία 9-1-2013 και στο «Βήμα» υπάρχει ήδη από τις 8-1-2013 αναρτημένο το πλήρες κείμενο της πρότασης μας http://www.tovima.gr/files/1/2013/01/08/ANEL.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου