ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με εκπροσώπους της «Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος».

 Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συμφώνησε πλήρως με τα αιτήματα των αγροτών, τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας και πρόσθεσε ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι η κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής και η εξαθλίωση των αγροτών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών παρέδωσαν υπόμνημα στον κ. Καμμένο, όπου μεταξύ άλλων, ζητείται η μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα με τους συναδέλφους μου βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντηθήκαμε με την «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Αγρότες από όλη την Ελλάδα, από διαφορετικές παραγωγές, κτηνοτρόφοι,  ήλθαν να μας εκθέσουν τα προβλήματά τους. Είναι απόλυτα σαφές, ότι η προσπάθεια της τρόικας αλλά και των υπαλλήλων της τρόικας, δηλαδή της σημερινής συγκυβέρνησης, είναι να σταματήσει η πρωτογενής παραγωγή.

Μετά την πώληση της ΑΤΕ, έρχεται η βαριά φορολόγηση των αγροτών. Η επιβάρυνση του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και μια σειρά μέτρων οδηγούν στην ουσιαστική κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεύτερον, θα καταθέσουμε τροπολογία που αφορά το γεωργικό πετρέλαιο αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα- που δεν έχει κόστος για την κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εκταμιεύει χρήματα- προκειμένου να πάρουν μια ανάσα οι αγρότες ώστε να υπάρξει παραγωγή.

Οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση εκτελώντας εντολές, μετά την ΑΤΕ και την Ζάχαρη, αλλά και πριν λίγη ώρα με την κατάθεση ελέγχου των υδάτων, δεν θα περάσουν και δεν είναι δυνατόν να τις ανεχθεί κανένας, είτε είναι αγρότης, είτε μένει σε αστική περιοχή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκινάμε μαζί με τους αγρότες ένα μεγάλο αγώνα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και Νότης Μαριάς, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Γιοβανόπουλος, η τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ραχήλ Μακρή και ο τομεάρχης Άμυνας Γιώργος Νταβρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου