ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟ 2ο ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ.Α.Π.


«Ανεξάρτητες Ελληνίδες, Ανεξάρτητοι Έλληνες,

Φίλες και φίλοι.

Σήμερα έχουμε ένα ορόσημο για το Κίνημα μας, εδώ στην καρδιά της Κεντρικής Ελλάδας. Για την διοργάνωση του προσυνεδρίου αυτού θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολιτευτές και τις Συντονιστικές του Κινήματος στην Θεσσαλία. Η προσπάθεια και η συμμετοχή τους είναι εγγύηση για την επιτυχία του μεγάλου, κοινού εγχειρήματος μας. Της δημιουργίας ενός νέου κόμματος μέσα από το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 Με το σημερινό 2ο προσυνέδριο συνεχίζεται η πορεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προς το Ιδρυτικό Συνέδριο μας. Μια πορεία που ξεκίνησε χθες δυναμικά στη Καβάλα. Η επιλογή του τόπου και των θεμάτων που θα συζητήσουμε εδώ δεν είναι τυχαία. Όλα περιέχουν έναν ισχυρό συμβολισμό.

Η ανάδειξη των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου - εδώ στη Λάρισα- σηματοδοτεί και τον στόχο του Κινήματος μας. Ο στόχος αυτός δεν είναι άλλος από την αναγέννηση της Πατρίδας. Όπως ο γεωργός του θεσσαλικού κάμπου δίνει ζωή κάθε χρόνο στη γη και με την σοδειά του στηρίζει την κοινωνία, έτσι και εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιδιώκουμε την αναγέννηση της Ελλάδας με την στήριξη του Ελληνικού λαού.

Με απόφαση του προέδρου του Κινήματος μας Πάνου Καμμένου ξεκινήσαμε την σύνταξη της Εθνικής μας Πρότασης. Το καθήκον είναι κοινό για όλους και η ευθύνη μεγάλη. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι το ανανεωμένο και ολοκληρωμένο Κυβερνητικό Πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Όπως γνωρίζετε το Κίνημα μας, μέσα στους λίγους μήνες ύπαρξης του, έπεσε θύμα λυσσωδών επιθέσεων από την διαπλοκή. Από όλους όσους επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα μια εξαρτημένη και αδύναμη χώρα.

Αντικείμενο της μαύρης αυτής προπαγάνδας ήταν η δήθεν ανυπαρξία αναλυτικών προτάσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την διακυβέρνηση της χώρας. Επιχείρησαν και δυστυχώς κατάφεραν κάποιες φορές επικοινωνιακά να συσκοτίσουν το περιεχόμενο του κυβερνητικού προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, της γνωστής σε μας «εθνικής αντιπρότασης».

Θυμίζω ότι το κείμενο αυτό που διάβασαν χιλιάδες Έλληνες στο διαδίκτυο δεν προβλήθηκε ποτέ από κανένα ΜΜΕ. Αντίθετα, δεχτήκαμε συνεχείς επιθέσεις από τους «παπαγάλους» των ντόπιων συμφερόντων, της Τρόικα και της Συγκυβέρνησης. Αντιμετωπίσαμε ακόμη και την υπονόμευση από τα μέσα με την πρόσφατη υπόθεση της παρέας των αποστατών. Καμία όμως 5η φάλαγγα, κανένα πληρωμένο Μέσο Ενημέρωσης δεν κατάφερε να μας λυγίσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησε ο Πάνος Καμμένος για την Ανεξαρτησία των Ελλήνων μαζί με όλους τους Έλληνες. Με ακόμα μεγαλύτερη συνοχή, δύναμη και πίστη για την τελική νίκη κατά του Μνημονίου.

Για αυτό από ‘δω και πέρα η προσεκτική επιλογή των θέσεων μας θα είναι κρίσιμης σημασίας για την προβολή του νέου κομματικού φορέα που θα ιδρύσουμε στο 1ο μας συνέδριο. Μοχλός για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων θα είναι συγκεκριμένες κρατικές πολιτικές και όχι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη της αυτονόμησης του Κεφαλαίου από το Κράτος και την Κοινωνία (η λεγόμενη «ελεύθερη» οικονομία της Αγοράς). Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά τέτοια μέτρα όπου η παρέμβαση του κράτους υπέρ των αγροτών είναι απολύτως απαραίτητη, όπως:
·         Η θέσπιση αφορολόγητου για το πετρέλαιο των αγροτών
·         Η μείωση κατά 30% στην τιμή του αγροτικού ρεύματος
·         Η χορήγηση άτοκων δανείων στους φτωχούς αγρότες με περίοδο χάριτος
·         Η ειδική φροντίδα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της ΑΤΕ και η ρύθμιση των αγροτικών χρεών από τον εκκαθαριστή και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ένα μείζον θέμα που είμαι βέβαιη ότι θα συζητηθεί είναι η άρση των κοινοτικών περιορισμών πάνω στην εθνική αγροτική μας παραγωγή στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ για την περίοδο 2014-2020. Πρόκειται για θέματα όχι μόνο οικονομικά με την στενή έννοια του όρου αλλά για στόχους που κανονικά θα ‘πρεπε να συνιστούν προτεραιότητες της Ελληνικής εξωτερικής και αναπτυξιακής πολιτικής.

Όλα αυτά τα ανοιχτά και επείγοντα προβλήματα ήλθαν να μας τα υπενθυμίσουν οι πανελλαδικές πλέον κινητοποιήσεις των αγροτών που ξεκίνησαν από ‘δω από την Θεσσαλία. Είναι πεποίθηση μου ότι πάλι από ‘δω, από την Θεσσαλία θα έλθει κι η λύση στο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας.

Ενωνόμαστε σήμερα για να διατρανώσουμε την θέληση μας να δώσουμε τον καλό αυτόν αγώνα και να νικήσουμε.

Θα πάμε μαζί μέχρι το τέλος, μέχρι να τελειώσουμε με την δουλεία του Μνημονίου. Μέχρις ότου όλοι οι Έλληνες νιώσουν πραγματικά Ανεξάρτητοι. Ελεύθεροι από την Τρόικα και τους ντόπιους εκπροσώπους της.

Είναι πολύ λίγοι κι εμείς είμαστε πολλοί κι ανεξάρτητοι. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες κι Έλληνες μας στηρίζουν.

Φίλες και φίλοι.

Όπως γνωρίζετε εκπροσωπώ την Θεσσαλία στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Σήμερα είμαι η μόνη βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην περιφέρεια μας. Είμαι όμως βέβαιη πως στην επόμενη Βουλή η εκπροσώπηση του Κινήματος θα είναι πολυπρόσωπη. Άξιοι εκπρόσωποι της Θεσσαλικής κοινωνίας έρχονται να μας στηρίξουν στον κοινό αγώνα. Πολίτες προερχόμενοι από κάθε παλιό κομματικό σχηματισμό συμμετέχουν ενεργά στον προσυνεδριακό μας διάλογο.

Όμως η συμμετοχή όλων στις πλέον ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες που μόλις ξεκίνησαν δεν είναι μόνο εγγύηση επιτυχίας για το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Θα αποτελέσει μια μόνιμη παρακαταθήκη ελευθερίας και δημοκρατίας για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου