ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΣΙΡΚΟ»

«ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξή του σήμερα (29/4/2013) στην ΕΤ3, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Ολομέλειας είπα ότι «η Βουλή είναι για τα μπάζα».

Χθες το βράδυ, στην ψήφιση του Μνημονίου 4, διαπίστωσα ότι η Βουλή είναι και τσίρκο!

Τα συγκυβερνητικά κόμματα την ευτελίζουν με τις πραξικοπηματικές διαδικασίες επιβολής Νόμων, επιτρέποντας ταυτόχρονα απαράδεκτες συμπεριφορές σε ατομικό επίπεδο που προσβάλλουν το κοινοβούλιο. Αυτά που προηγήθηκαν της αναγκαστικής αποχώρησης του Προέδρου του Κινήματός μας Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής και αμέσως μετά την αποχώρηση όλων των Βουλευτών μας, για λόγους αξιοπρέπειας, από την αίθουσα της Ολομέλειας, δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Γι’ αυτό και αναφέρομαι στον ορισμό του «τσίρκου».

Είναι υποχρέωση και του Προέδρου της Βουλής, αλλά και των Προέδρων των τριών συγκυβερνητικών κομμάτων, να περιορίσουν, όσο τους είναι μνημονιακά δυνατό, την τεράστια ζημιά που έχουν κάνει και στην εικόνα της Βουλής και στην εικόνα του Κοινοβουλευτικού Έργου και στην εικόνα του ίδιου του Βουλευτή.

Ο Προεδρεύων στην παρατήρησή μου περί «τσίρκου», που έκανα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας χθες βράδυ, μου ζήτησε να σέβομαι τη Βουλή και να αποφεύγω χαρακτηρισμούς.

Του απαντώ ότι ο σεβασμός κερδίζεται από εκείνον που θέλει να τον σέβονται. Ο σεβασμός εξυπακούεται ότι αυτοδικαίως αναλογεί σε εκείνον που τον ασπάζεται και τον επιβάλλει έναντι όσων τον απορρίπτουν με τις συμπεριφορές τους.

Και δυστυχώς, ο ίδιος ο λαός μέσα από τις απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις του καναλιού της Βουλής, διαπιστώνει την κατάντια της σημερινής Βουλής, την οποία παλαιότεροι Βουλευτές αποκαλούν τη χειρότερη της μεταπολιτευτικής περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου