ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΜΕ ΓΟΡΓΟ ΡΥΘΜΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ»

«ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ!»

«ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»
 
Στην τελευταία φάση της προετοιμασίας τους είναι οι φάκελοι των κατασκευαστικών σκανδάλων στη Χίο που ετοιμάζουν Πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προκειμένου να κατατεθούν στην Εισαγγελία το συντομότερο δυνατόν.

Οι φάκελοι αυτοί είναι και η αιτία της νέας επίσκεψης στη Χίο, την οποία έχει υπό τη βουλευτική του ευθύνη, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος και ξεκίνησε την πρωτοβουλία για να τελειώνει ο βίος και η πολιτεία εκείνων που είχαν και έχουν κάνει το νησί τσιφλίκι τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι φάκελοι αφορούν το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», τη νέα πτέρυγα του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου και τη Μαρίνα Χίου που παραμένει παρατημένη και ημιτελής τα τελευταία 15 χρόνια!

Για τη λήψη περισσότερων πληροφοριών που θα συμπληρώσουν το υλικό των φακέλων ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γανιάρη, όσο και με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κυριάκο Μπουμπάρη.

Εκτός από το θέμα που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν βάλει υπό διερεύνηση, δηλαδή των κατασκευαστικών σκανδάλων, καταγράφηκαν και τα εξής προβλήματα:

1.    Η αναγκαιότητα να περάσει άμεσα σε δεύτερη φάση, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, η ρύθμιση των οφειλών των Περιφερειών και των Δήμων.
2.    Η επίλυση του ζητήματος εξεύρεσης αγροτικών ιατρών ώστε να μην μένουν χωρίς πρωτογενή περίθαλψη νησιά όπως τα Ψαρά και οι Οινούσσες.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ της Χίου Λεωνίδα Καλαγκιά ο οποίος διεκδικεί το ποσό του 1.000.000 ευρώ που χρωστά το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Περιφέρειας για τη μεταφορά των μαθητών.

Η συνομιλία με τον κ. Καλαγκιά ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς ανέδειξε την αθλιότητα της μνημονιακής κυβέρνησης η οποία μην πληρώνοντας τις οφειλές της, αναγκάζει τους ανθρώπους των ΚΤΕΛ για να λειτουργήσουν τα λεωφορεία τους ή να παίρνουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, να καταφεύγουν στους… τοκογλύφους!!! Δυστυχώς, έχει καταντήσει να είναι πηγή χρηματοδότησής τους για να κρατάνε ζωντανές τις υπεραστικές συγκοινωνίες του νησιού.

Σημειώνεται ότι τα ΚΤΕΛ έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Αργά το μεσημέρι, μαζί με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χίου Δημήτρη Γεωργούλη και Ελένη Κιτρίνου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος επισκέφθηκε το Πυργί όπου είχε συνάντηση με τους Προέδρους των πυρόπληκτων μαστιχοπαραγωγικών περιοχών, από τα κυριότερα σημεία του νησιού που αφάνισε η φωτιά του περσινού καλοκαιριού.

«Οι άνθρωποι βιώνουν στο πετσί τους το απίστευτο έγκλημα του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος παρέλειψε ή δεν θέλησε ή δεν έκρινε σκόπιμο να στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το φάκελο των πυρόπληκτων μαστιχοπαραγωγών, προκειμένου να διεκδικηθούν αποζημιώσεις και ενισχύσεις.

Το χειρότερο είναι ότι και οι αποζημιώσεις για τη φυτική τους περιουσία, δεν θα τους δοθούν, με βάση την ολιγωρία της μνημονιακής κυβέρνησης αν δεν περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια!!!» δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ.

Οι Πρόεδροι των μαστιχοπαραγωγών περιοχών έθεσαν επίσης το ζήτημα εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας που διέπει τα Δασαρχεία, με δεδομένο ότι τους είναι αδύνατον να εκμεταλλευτούν τα καλλιεργήσιμα χωράφια τους επειδή έχουν μέσα π.χ. σχοίνα.

Αργά το απόγευμα υπήρξε και μια πολύ χρήσιμη συνεργασία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τους Πολιτευτές και με τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος. Η συνεργασία αφορούσε θεματολογικά ζητήματα που θα τεθούν στο επικείμενο ιστορικό Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου