ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


ΘΕΜΑ: «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ (1-25)»
  
Το Επιμελητήριο Καβάλας έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του την 01-02-2013 την παρακάτω ανακοίνωση :

«ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ (1-25)»

 Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης επιχειρήσεων «Enterprise Europe Network», προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης ( ΛΑΕΚ ΜΕ) που απευθύνονται σε εργαζομένους στις επιχειρήσεις που απασχολούν 1-25 άτομα. Η υλοποίηση των σχετικών σεμιναρίων, τα οποία θα είναι διάρκειας 40 ωρών θα έχουν τα παρακάτω αντικείμενα κατάρτισης:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

·         Εξυπηρέτηση πελατών και σύγχρονες τεχνικές διατήρησης πελατών
·         Αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων στο εργασιακό περιβάλλον
·         Μάρκετινγκ επιχειρήσεων
·         Τεχνικές επικοινωνίας
·         Χρήση Η/Υ
·         Τούρκικα

Στα σεμινάρια θα μπορούν να λάβουν μέρος εργαζόμενοι για τους οποίους έχει καταβληθεί στο ΙΚΑ η εργοδοτική εισφορά 0,45% για το έτος 2012.

Σημειώνεται ότι στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί αποζημίωση ποσού 5,00€ ανά ώρα ήτοι σε ολοκληρωμένα προγράμματα το ποσό των διακοσίων (200,00€) και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας τα συνημμένα έντυπα:

·         Αίτηση συμμετοχής
·         Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης)

Κάθε εργαζόμενος μπορεί να παρακολουθήσει ένα (1) σεμινάριο

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Καβάλας, υπεύθυνη κα Σ. Μαυρομμάτη και κα Σ. Καραυγουστή, τηλ 2510222212. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υποβολή αιτήσεων μέχρι Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ»

Με έκπληξη βλέπουμε πως στα αντικείμενα κατάρτισης εκτός των άλλων ,έχει ξένη γλώσσα τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ. Εύλογα μπορεί κανείς να αναρωτηθεί διαβάζοντας την ανακοίνωση γιατί να επιλεχθεί η τούρκικη γλώσσα σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Enterprise Europe Network» και όχι ή Αγγλική, ευρωπαϊκή γλώσσα δηλαδή μιας και αυτή έχει διεθνώς σχεδόν καθιερωθεί στην πράξη σαν γλώσσα εμπορίου.

Επίσης έκπληξη προκαλεί και το γεγονός ότι στην ίδια ιστοσελίδα παρατηρούμε ότι η επιχείρηση ΑΦΟΙ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΑΒΕΕ με έδρα την Ξάνθη και θυγατρική στην Κωνσταντινούπολη που μετέχει στην έκθεση KAVALAEXPO 2012 τυγχάνει συνεπώνυμη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Ερωτάσθε λοιπόν κ. κ. Υπουργοί.

  1. Με ποια κριτήρια ορίσθηκε η τούρκικη γλώσσα στα συγκεκριμένα σεμινάρια
  2. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, κάποιες επαφές που προμηνύουν υψηλή δραστηριότητα της τουρκικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Καβάλας ή μήπως Έλληνες επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για δραστηριοποίησή τους στην γείτονα Τουρκία;
  3. Είναι συμπτωματική η συνωνυμία του Προέδρου του Επιμελητηρίου με την παραπάνω εταιρία που δραστηριοποιείται και στη γείτονα χώρα.

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου