ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ «ΛΟΥΚΕΤΩΝ» ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα που αφορά το ντόμινο «λουκέτων» σε επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα, πολλά από τα οποία πριν από περίπου τέσσερα χρόνια παρουσίαζαν έντονη εμπορική δραστηριότητα.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κέντρο της πόλης, μετά τις μνημονιακές πολιτικές και  την οικονομική κρίση που ακολούθησε. Ενδεικτικά αναφέρονται εμπορικοί δρόμοι όπως η Δαιδάλου, η Καλοκαιρινού και η Αγίου Μηνά. Στη Δαιδάλου σήμερα υπάρχουν 58 ανοιχτά καταστήματα, ενώ από το 2009 και μετά έκλεισαν 11 επιχειρήσεις. Στην Καλοκαιρινού τα «λουκέτα» των εμπορικών καταστημάτων από το 2009 έως σήμερα φτάνουν τα 74. Στην Αγίου Μηνά από το 2009 και μετά έχουν παραμείνει πλέον 23 ενεργές επιχειρήσεις.

Επίσης κρίσιμο θέμα αποτελεί, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα το γεγονός ότι παρά το ότι τα καταστήματα εμφανίζονται κλειστά και οι ιδιοκτήτες τους «έχουν κατεβάσει ρολά» παρά ταύτα παλεύουν εδώ και μήνες με τη γραφειοκρατία προσπαθώντας να κλείσουν τους λογαριασμούς τους με το ελληνικό δημόσιο.

Επειδή το φαινόμενο γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο έντονο, με τους επιχειρηματίες της πόλης του Ηρακλείου να εκφράζουν έντονες ανησυχίες για το μέλλον των επιχειρήσεών τους και ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου, ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει ενημέρωση για τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν οι Υπουργοί και τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου